demano Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Cześć , Posiadał ktoś taki przypadek ? Czasami kontrolka gaśnie od razu po odpaleniu silnika , czasami zapala się światłem stałym , czasami żarzy. Ale np. nigdy nie mruga! Auto bezwypadkowe - poduszki są całe. Jak można zdiagnozować gdzie nie ma styku , albo co jest uszkodzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 tez tak mam, ja wyjmowałem siedzenie z przodu i odpinałem kostki, jest tu gdzieś instrukcja jak przejść w tryb awaryjny ale mi nie pomogło to lub nie umiem tego zrobić. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/76834-p11144-kontrolka-airbag/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia3 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Hej, przerabiałem ten problem jakis czas temu. Mialem podobny objaw co kolega demano i po wymianie wiekszosci wtyczek airbag-owych w mojej primercie problem nie ustepowal a wrecz przeciwnie wydawalo mi sie że sie nasila. Dodam że bledow na sterowniku nie bylo i przejscie w tryb serwisowy sterownika airbagu zadnego bledu nie meldowal. Trwało to dosc dlugo zanim znalazlem wlasciwa przyczyne zarzenia kontroli Airbag-u. Trzeba wyciagnac licznik i przelutowac piny na plytce licznika. Problem po takiej naprawie ustapil i po przejechaniu okolo 10000 nie wystapil pzd Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Problemu szukaj w liczniku. Licznik jest tak zrobiony że jak nie ma sygnału ze sterownika ABS to świeci się kontrolka. Dopiero po podaniu sygnału ze sterownika ona gaśnie. W przypadku przerwy lub zaśniedziałego styku może się ona żażyć, lub świecić niepełnym światłem. U mnie pomaga mocne uderzenie w deskę, i gaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasczerep Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Mam pytanie do sedzia 3 . Co Ty tam przeluytowałeś bo ja mam tez taki problem i mnie bardzo w k...wia. Podaj więcej szczegułów tego przelutowania. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek 35 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Moge coś podpowiedzieć niewiem jak jest w nissanie mam primerke p12 2.2dci i chce przytoczyć taki wątek ja u brata robiłem tylko w citroenie xsara picasso też poduszka świeciła i należało wymienić cała taśme do poduszki bo uległa gdzieś uszkodzeniu i może być podobnie i w twoim przypadku najlepiej sprawdzić użadzeniem diagnostycznym podpiąć sa tzw. " AUTOCOM CDP" http://www.wsop.pl/produkty/katalog-produktow/diagnostyka-i-elektronika/testery-diagnostyczne-dla-samochodow-osobowych/tester-diagnostyczny-diagnoskop-autocom-cdp/ tylko co do urzadzenia warto by posiadało modół bluetooth niewiem z czym i na co ale podobno dobry ja też mam zamiar kupić takie urzadzonko bo przydatne jest pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarob Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Nie wiem czy jeszcze ktoś się w temacie udziela, ale podzielę się swoimi doświadczeniami co do mrygającej kontrolki airbag. A zaczęło się niepozornie, pewnego ranka przekręciłem stacyjkę zapaliła się kontrolka airbag, zgasła jak należy i zaczęła migać regularnie bez przerwy. Auto było podpięte pod kompa i wyszedł błąd, że poduchy zostały otwarte, a dzwona żadnego nie miałem,a przecież nie przeoczył bym wystrzelonej poduszki, zawiozłem więc sensor airbag do magika co wgrał nowy wsad, i niestety nie zadziałało, natknąłem się na sposób z przyciskiem przy drzwiach, POMOGŁO, ale nie na długo, zaobserwowałem zależność pomiędzy przesuwaniem fotela, a aktywacją kontrolki airbag, więc kostki pod fotelami wyciąłem i kable zlutowałem na stałe, znowu przycisk przy drzwiach pomógł. Teraz WAŻNE pytanie, czy po takim zabiegu z kasowaniem błędu, poduszki działają czy w razie czego wybije sobie zęby na twardej kierownicy??? Primera P11 '98 Competence 1,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Wszystko będzie ok , sam też miałem właśnie problem że kontrolka się zapalała po przesunięciu fotela. Ja zostawiłem kostki oryginalne ale złapałem je opaskami i już prawie rok wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOKEE Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 u mnie się świeciła wedle jej zachcianek, naprawiałem wskazówkę paliwa i poprawiłem luty na licznikach. od tego czasu zapala się książkowo na chwile po włączeniu zapłonu i gaśnie. polecam to rozwiązanie gdy nie pomaga grzebanie w kostkach pod siedzeniem. jeśli świruje ci coś w zegarach (wskaźnik paliwa) i do tego żarzy się airbag lub świeci bez żadnej przyczyny i gaśnie również bez konkretnego powodu to obstawiam zimne luty na kostkach w liczniku. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.