velociraptor Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam, macie może jakiś pomysł na wyczyszczenie wewnątrz reflektorów ?? Tak wymyśliłem że naleję tam roztwór wody z płynem do mycia , wypłuczę i wysuszę sprężonym powietrzem . Czy ktoś z Was się bawił w podobny sposób ?? Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 proponuję jakiś dobry płyn do mycia szyb a później kilka razy wypłukać czystą wodą.... żeby nie było zacieków... ja kiedyś płukałem klosze w F126p i po myciu zdawało się, że były czyste ... ale po kilku tygodniach jazdy na światłach - żarówki popracowały, klosze nagrzały się - w miejscach gdzie płyn nie wypłukał się dokładnie powstały matowe - ciemne plamy - i było jeszcze gorzej niż przed czyszczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Lamp sie nie czysci... nie myje od srodka bo matowieja im odblysniki. Szkoda zachodu... zaraz bedziesz mial obie lampy do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 pierwsze slysze o czyszczeniu reflektorow od wewnatrz :shock: :shock: :shock: nie swieca zreszta czy co :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 pierwsze slysze o czyszczeniu reflektorow od wewnatrz :shock: :shock: :shock:nie swieca zreszta czy co :shock: świecą, ale widać że są od wewnątrz przykurzone .. to normalne po 9 latach użytkowania, w końcu nie są zamknięte hermetycznie .. Pozdro Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Raczej są zamknięte. Kiedyś przy kaszlu myłem denaturatem. Może starczy jak je dobrze wydmuchasz powietrzem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Owszem mozna umyć lub przeczyścić tak wewnętrznę cześci reflektorów ale nie żadnym płynem czy innym paskustwem tylko zwykła wodą destylowaną gdyż to właśnie ona nie powoduje wystepowania zacieków ani tzw. "łez" po kroplach wody. Przepłukać, wylać wodę i pozostawić na słońcu bez żarówek do obeschnięcia. HHA. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 co najwyzej dmuchnij sprezonym powietrzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.