Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Proszę o pomoc . X-trail ciężko pali i wchodzi w tryb awaryjny.

Gość dominik1532

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dominik1532

Witam mam nissana x-trail 2.2 dci 136 km, z 2005r. przebieg to prawdopodobnie 100 tyś km. Problem pojawił się tydzień temu gdy wracając z pracy jechałem dłuższy odcinek na rezerwie , w pewnym czasie samochód zesłab i za czoł zwalniać , na szczęście miałem kilka liter paliwa przy sobie wiec dolałem , poprawiło się lecz następnego dnia powróciło choć bak był pełen , samochód co jakiś czas wchodził w tryb awaryjny i wkręcał się do 3 tyś obrotów i chał max 60 km/h ( po ponownym rozpaleniu silnika działał poprawnie lecz tylko chwilę ) sytuacja zaczeła się pogarszać na zimnym i ciepłym silniku ciężko odpala dymi na czarno. Dodam że przez ten feralny tydzień wymieniłem filtr paliwa , rozebrałem bak i wyczyściłem sitka i pływaki (były w okropnym stanie , zaklejone czarną mazią ) obawiam się że pompa to szrot PROSZĘ I DZIĘKUJĘ !

Kolego, jesteś "nowy" tutaj na forum, ale na górze po prawo jest coś takiego jak wyszukiwarka. Dublując tematy, to tworzy się bałagan na forum.

Jako że "nowy", więc postaram się Ci pomóc a potem dalej szukaj sam. Możesz też i w innych modelach Nissana.

Najpierw zerknij tu......... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80822-tryb-awaryjny-silnika-ale-bez-zapalonej-kontrolki-20-dci/page__fromsearch__1

Gość dominik1532

Dzięki i przepraszam , z pana pomocy dowiedziałem się że czasowym brakiem mocy może być czujnik ciśnienia postaram się go jak najszybciej wymienić , tylko jeszcze to odpalanie i kopcenie na czarno ja domyślam się że to wina niskiego ciśnienia . Jak myślicie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...