Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chlapacze

valdi79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Czy ktoś ma z Was Panowie takie chlapacze do Navary z aukcji?

http://moto.allegro....1978949948.html

i czy to w ogóle pasuje?

nie. nie pasuja. nie kupuj ich chyba ze sie uprzesz to moge sprzedac je taniej bo ja sie nabrałem...

oryginały sa bardzo drogie bo w zeszłym roku w aso chcieli 189zl szt. a i tak popekaja....

ja kupiłem zwykłe czarne płaskie chlapacze chyba z gumy zrobiłem w nich otwory i przykreciłem na dopkładkach w seryjne mocowania. wyglada jak oryginał!POLECAM

Dzięki za odpowiedź szanowny kolego, szczerze mówiąc miałem mieszane uczucia co do tych chlapaczy, a teraz utwierdziłeś mnie w przekonaniu na nie!!!

Jeszcze jedno pytanko odnośnie tych zwykłych chlapaczy, które kupiłeś

-jakie to są i do jakich samochodów?

Kurde blaszka ja kupiłem takie do pathfindera, tylko leżą pół roku i nie mam czasu się do nich zabrać. Po Nowym Roku zrobię przymiarkę i dam znać jak wyszło. Jak będzie kiszka to wrzucę je do Sprintera 4x4 - tam napewno wlezą.

Mam zamontowane, nie było problemów - pasują dobrze. Chlapacze są elastyczne, zwłaszcza tylne (bo są dłuższe) tak więc łatwo ich nie wyrwę. Na początku wydawały mi się za długie, ale zapomniałem, że mam całkowicie klapnięte sprężyny - buda mi siedzi ze 4 cm w dół od standardu. Jak założę nową zawiechę (+2") to będzie akurat. Jutro postaram się kliknąć parę fotek to Wam pokażę jak wyszło.

Pozdro.

Zdjęcia nie są super jakości, bo robiłem kamerą a po drugie pogoda do kitu.

IMG_1251.JPG

IMG_1252.JPG

IMG_1253.JPG

IMG_1255.JPG

IMG_1256.JPG

IMG_1257.JPG

IMG_1258.JPG

No jakoś chyba widać.

W poprzednich Pathfinderach montowałem chlapacze w serwisie, były sztywniejsze, krótsze, bardziej czarne i KOSMICZNIE drogie (ok 200 zł/ szt).

Pozdro

Fajne fotki Kolego-wszystko widac jak trzeba i nieźle wyszło.

Chciałbym Cie zapytać czy w pathfinderze jest też taki uskok jak w Navarze, czy zupełnie płaska powierzchnia na nadkolu w miejscu chlapacza.

• 3 miesiące temu...

Nie bardzo wiem o jaki uskok chodzi ? U mnie jest raczej gładko. Chlapacze montowane wkrętami w fabryczne otwory w nadkolach.

Zaliczyłem pierwszą wtopę w tym sezonie - zsunąłem się w koleiny po LKT. Jechałem do teścia (emerytowanego leśniczego) na skróty i wandale z ZUL zdewastowali konkretnie odcinek ok 100 m. Ledwie mi starczyło prześwitu żeby się wyskrobać. Póki chciał się czołgać to walczyłem przód - tył no i po kilkunastu minutach wylazłem. Byłem pewny, że chlapacze wyrwane bo nie raz byłem w podobnej sytuacji i pożegnałem chlapacze (dopierałem koła do bruzdy na maxa). No i zdziwko - wszystko na swoim miejscu. Śmiało więc mogę kolegom te chlapacze polecić, a nawet jak się wyrwą to komplet kosztuje tylko 150 zł. :thumbsup:

Nie bardzo wiem o jaki uskok chodzi ? U mnie jest raczej gładko. Chlapacze montowane wkrętami w fabryczne otwory w nadkolach.

Zaliczyłem pierwszą wtopę w tym sezonie - zsunąłem się w koleiny po LKT. Jechałem do teścia (emerytowanego leśniczego) na skróty i wandale z ZUL zdewastowali konkretnie odcinek ok 100 m. Ledwie mi starczyło prześwitu żeby się wyskrobać. Póki chciał się czołgać to walczyłem przód - tył no i po kilkunastu minutach wylazłem. Byłem pewny, że chlapacze wyrwane bo nie raz byłem w podobnej sytuacji i pożegnałem chlapacze (dopierałem koła do bruzdy na maxa). No i zdziwko - wszystko na swoim miejscu. Śmiało więc mogę kolegom te chlapacze polecić, a nawet jak się wyrwą to komplet kosztuje tylko 150 zł. :thumbsup:

Zapodaj gdzie kupiłes takie chlapacze

Ja kupiłem akurat tu:

'sklep@ican.pl'

Ale są to pierwsze lepsze chlapacze z allegro, produkuje je Rezaw-Plast. Kosztowały 120 zł a nie 150 jak pisałem wcześniej. tak wyglądał samochód po grzebaniu w koleinach:

09042012082.jpg

Nie wiem tylko, czy tył będzie pasował do Navary, ale chyba tak.

• 2 lata później...

wskażcie mi proszę w jaki sposób dopasować te chlapacze do kształtu błotników i jak je przymocować, pomijając już elastyczność i kształt odmienny od oryginału, mają one mniejszą długość, więc odpada jeden otwór z 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...