Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z wycieraczkami

Gość PawelRm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wycieraczki zatrzymują sie na chwile (a czasami na dłużej na tym najwyższym biegu wycieraczek- czyli jedno przesunieie manetki- jeden ruch wycieraczkami) to samo jest na tym biegu gdzie wycieraczki maja działać gdy napada troche deszczu (zdaje sie że są to tryby czasowe(?), na dwóch ostatnich jest wszystko ok czyli chyba na tym trybie ciągłym - jeszcze nigdy na nim nie miałem problemu.

Rozumiem że to coś z silniczkiem... da sie cos z tym zrobić w domowych warunkach czy trzeba jechać do mechanika ?

Być może zapiekają ci się w "stawach" wycieraczki (miałem to w Toyocie E11). Pomogło moczenie w borygo i rozruszanie ich ręczne a potem smarowanie.

• 1 rok później...

Nissan Primera P11 Kombi, 1.8 16V, rok 2000.  Nie działały mi wycieraczki na pierwszym biegu, zacinały się. Na pozostałych zakresach działały bez problemu. Usterka jest w silniczku wycieraczek. Zabrudzone smarem styki. Trzeba wymontować silniczek wycieraczek. Rozwierecić nity i oczyścić styki z towotu. Ponowny montaż za pomocą nitownicy lub śrub. Ja zrobiłem to za pomocą śrub, przy kostce za pomocą nitownicy. Proponuję również oczyścić i natowotować  swożnie wycieraczek i łączenia prowadnic. W załączeniu zdjecie po naprawie.

Nissan Primera P11 Kombi, 1.8 16V, rok 2000.  Nie działały mi wycieraczki na pierwszym biegu, zacinały się. Na pozostałych zakresach działały bez problemu. Usterka jest w silniczku wycieraczek. Zabrudzone smarem styki. Trzeba wymontować silniczek wycieraczek. Rozwierecić nity i oczyścić styki z towotu. Ponowny montaż za pomocą nitownicy lub śrub. Ja zrobiłem to za pomocą śrub, przy kostce za pomocą nitownicy. Proponuję również oczyścić i natowotować  swożnie wycieraczek i łączenia prowadnic. W załączeniu zdjecie po naprawie.

post-26160-0-82322100-1382802706_thumb.jpg

wygląda na to, że sworznie wycieraczek ulegają powolnemu zatarciu, wyjście z sytuacji jest takie, że należy zdemontować mechanizm wycieraczek i przesmarować wszsytkie ruchome elementy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...