Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] moj nowy 350z ... wpiepszylem sie w bagno,,,,

Gość adas38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie ,

od dwóch dni jestem posiadaczem 350z ,

otóż nie sądziłem ze kupje to autko lecz spontan kupiłem bilet samolotowy i do gdańska :0 cena również byla bardzo atrakcyjna ZZZeeetki

otoz po spotkaniu się z ta osoba autko na rzut oka bajka ( jak to postura nissana ;):)

miał być leciutko dach wgięty bo spadły niby jakieś rzeczy w garażu ,

jednak na miejscu cały dach byl w takim stanie jak by skakali po nim lub poważna wiejska impreza heh..., ale nie tylko to nie to mnie szokowalo

, pojechałem po niego poniewaz miał być ok,.

Tylko kosmetyczne sprawy,

techniczne miały być na 1000% w super stanie ( pisał ze ma tylko 53000 tys kms ! )

zapłaciłem za niego tanie pieniądze lecz po sprawdzeniu w serwisie,

werdykt:

-3wahacze do wymiany ,

-drążki stabilizatora,

a to tyle kosztuje ze aż za głowę się można złapać no i po malej sesji driftu , jak dojechałem do garazu śmierdziało sprzęgłem ,

rano pedał sprzegla był bardzo miękki

jak dodaje GAZU i PUSZCZAM gwałtownie SPRZĘGŁO TAK JAK BY NIE ŁAPAŁO???

OD RAZU ŚLIZGA SIĘ DO 3000 obrotów I POTEM MA KOPA ...

sprzęgło exedy 3100zl( intercars),,,, + air bag kierowcy którego nie było + cale auto do malowania ( nie estetyka mnie interesowała ponieważ i tak chciałem zrobić po swojemu )

lecz zawsze można się natknąć na egzemplarze po 40 tys w takim samym stanie , wiec stratny nie będę bo będzie wszystko nowe ,

sam nie wiem czy dobrze zrobiłem ze akurat tego kupiłem ,,, tanio ale aby byl nowy to z 10 000 zl jak nic trzeba będzie włożyć ,, chociaż będę wiedział co mam ,;0

mogłem kupić również tego :http://otomoto.pl/nissan-350-z-z-niemiec-dobra-cena-C21885761.html lub ten gość był spoko wysłał mi fotki przed sprowadzeniem z USA i bardzo mało był stlukniety ,,, tylko ZE AUTOMAT ...http://allegro.pl/nissan-350z-od-zlotowki-2005r-wersja-pack-okazja-i2006702131.html

Edytowane przez adas38

Adaś,na początek poświęć trochę więcej czasu na składnie wypowiedzi,bo trudno ogarnąć wpis.Domyślam się że piszesz w emocjach,ale jak pytasz czy dobrze zrobiłeś z ceną,to trudno odpowiedzieć bo nie wynika ile w ogóle dałeś.Trochę będziesz musiał doinwestować,to bez dwóch zdań.

Nie poprawię Ci też humoru wytknięciem ewidentnego błędu,jakim było zarejestrowanie się na tym forum PO ZAKUPIE.

Trzeba było się nas popytać przed.

Mimo wszystko-witamy serdecznie.Pomożemy Ci doprowadzić auto do stanu bezpiecznej używalności,podpowiemy gdzie wziąć części i które opłaca się brać używane,zaś które nowe.

Pierwsze najważniejsze pytanie: czy na serwisie badałeś płytę podłogową?Geometria?

no cóż - jak taka padaka to mogłeś chociaż sprawdzić ją przed zakupem a nie walic do serwisu jak juz jest twoja.

Na pocieszenie powiem że jak poszukasz na alle to trafisz wahacze po około 500 PLN używki ale jeszcze pośmigają.

CO do wydechu - czasem rdzewieje na flanszy. Pospawanie pomaga.

chciałoby się rzec - gratulacje z zakupu :|

Na sprzęgle nie oszczędzaj - nie opłaci się.

z opisu wynika że to taki srebrny za 28 tysi co stał około miesiąca na allegro, był bez poduszki w kierownicy i ogólnie na fotkach wyglądał na lekko zmęczonego

dziękuje wszystkim za wypowiedz , WIEM żałuję ze nie zapisałem się wcześniej ,lecz nie wiedziałem o istnieniu tego forum ,dopiero po poszukiwaniach sprzęgła i wpadłem na niego :)

IceManPL : tak to ten za 28000 tys nie chodziło mi o wygląd bo i tak chciałem zrobić coś wyjątkowego a po co kupować autko za 45 tys i potem robić ,,,,

poprawie mój post jeszcze dziś :)

co do badan to zrobiłem diagnostykę w ogólnej stacji diag , za bardzo ufam ludzia mój błąd ,

geometria po nowym roku bo oczywiście muszę kupić 4 opony ,

co do przebiegu 53000 tys tez jakoś ciężko uwierzyć , olej w silniku czarny aż szkoda takiego auta naprawdę tylko w Polsce takie rzeczy ,,,,

olej niby wymieniony przy 49000 tys(17/08/2011) ,bynajmniej tak jest na etykietce , lecz (aktualnie 53tys) i olej czarny jak ,,,oraz jest na minimum ,

No chyba będziesz musiał niestety zainwestować parę zł w auto, ale powinno się zwrócić, poza tym mogłeś wydać więcej i zaliczyć jeszcze większe bagno.........np kupując tą Z-etkę : http://otomoto.pl/nissan-350-z-350z-w-super-stanie-C14625574.html

Ściema jakich mało, zobaczcie jaki syf jest w środku i niby przejechane 29tyś km. No żal po prostu. Zderzaki inny kolor od maski i klapy.

Jastrząb w sumie racja :) a na naszych polskich drogach norma wahacze , sprzęgło rzecz która sie zużywa w sumie może wyniesie mnie około 37 tys ale naprawdę będzie igła !:) sprzęgło nówka ,wahacze , oleje , lakier , łożyska itditd będę wiedział co mam :) i najważniejsze wszyściutko nowe :)

adas38 - wszystko jest kwestią budy - jeśli mocno nie oberawła to dołożysz trochę kasy i jak sam piszesz będziesz wiedział co masz. Ale buda w zetce ma dosyć dużo wzmocnień nie spotykanych w innych autach i trzeba ją naprawiać w umiejętny sposób. Jeśli ktoś tego nie zrobił to już sztywność budy nie ta sama, a co za tym idzie prowadzenie się pogorszy i będzie "no fun" ;)

a takie rzeczy jak wahacze, sprzęgło to "detale", choć świadczące o tym, że przebieg jest o wiele wyższy niż podany.

niby sprawdzali go prawie godzinę i powiedzieli ze tylko był lekko poobijany nic groźnego ;)

co do przebiegu hust wie widząc jak o niego dbał + te nasze piękne polskie dziury możliwy ten przebieg

sam go sprowadził mial go od 2006 roku i nic nie robił w nim tak mi dziś powiedział ,szkoda ze takie uto wpadło w ręce takiego b,,

Co do oleju: zalej do silnika i w oba pozostałe miejsca Motula (silnik oczywiście 5W30-na razie trzymaj się specyfikacji zalecanej przez Nissana-na eksperymenty zawsze będziesz miał czas),są też koledzy którzy mają dobre doświadczenia z Shellem i pewnie jakieś oleje jeszcze się znajdą,ale Castrola wylej.Wymień też płyn hamulcowy.Takie sprawy jak klocki zostaw na czas jak się ociepli,jeśli jeszcze nie wołają o wymianę.Na razie nie próbuj auta i nie driftuj,po pierwsze:dopóki nie wyczujesz auta,po drugie:dopóki nie będziesz miał pewności że wszystko z częściami jest pod kontrolą.I nie wyłączaj kontroli trakcji-daj sobie czas na poznanie auta,wyłączenie ESP= wyłączenie "wybaczania",a aura nie sprzyja teraz szczęściu przy poślizgach.Co do sprzęgła chyba masz dwumas,ale NIE MAM PEWNOŚCI bo to nie mój rocznik,więc niech Ciebie upewnią inni koledzy z naszego forum.Oddaję głos :wave: i idę na YouTuba oglądać i słuchać 599GTO

p.s. nie zakładaj nowych tematów,tylko dopisuj do tego który założyłeś,albo rozdziel: sprzęgło np. tutaj http://forum.nissank...post__p__787104 a resztę właśnie w swoim pierwszym temacie.

Zaoszczędzisz czasu Ewie,która tu po nas co pewien czas musi posprzątać.

Edytowane przez ewa_hb
: ZdzPol: przeniosłam Twój post tutaj, żeby nie zginął, bo tamten temat usunęłam z w/w powodów. Pzdr ;)

Witam

Nic z tego nie rozumie, ale to pewnie wina %.

Ponieważ przed zakupem swojego oglądałem tego multum b. proszę o podanie linku do ogłoszenia

Niestety, z tego, co piszesz mimo kryteriów jaki sobie założyłeś moim zdaniem zakup takiego samochodu jest bez sensu.

Wygląda jakby Frodo wrócił nim z Mordoru :) Sporo pracy czeka Cię z ogarnięciem tego samochodu z zewnątrz. A w trakcie najbliższych miesięcy dowiesz się czy silnik nie jest zakatowany. Życzę Ci żeby był zdrowy, bo remont silnika w zetce może ładnie pociągnąć po kieszeni.

sądząc po cofniętym lewym przednim kole można się domyślić co sie stało z poduszką kierowcy. Strider dobrze mówi o zderzaku.

Masz kilka miesięcy pracy a My pomozemy w rewitalizacji :-)

podr!