Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LPG do diesla ktoś już ma ?

hugh_h
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czytałem przed chwilą, tez jestem na 4x4,

może faktyczni da się tak jak piszesz, nie pomyślałem o tym,

generalnie jestem z zawodu powiedzmy elektronikiem wiem moduł o którym pisał wojtek bez problemu,

chwilowo brak czasu na eksperymenty zobaczymy później, obstawiasz że ile wyjdzie instalacja diy ? zbiornik pewnie 250zł jakieś pierdoły myślisz ze moze 600 się da rade zmieści ? czy bez szans ?

Gość Patrol 260

Jak nie będziesz tego legalizował to 300 pln kupisz zwykłą instalacje na Alegro, jak masz to zrobić pod urząd, nowa butla itd to pewnie z 600 pln poleci, nie wiem jak jeszcze papier policzą, jaką butle sobie założysz, ile miedzi pójdzie jaki reduktor itd. Najlepiej spisac graty i podjechać do gazowników.

jak dla mnie owszem bo pierwsza genracja mixerowa działa na zasadzie podcisnienia i niczego wiecej ,,, nie wiem jak liczyć wydatek reduktora skoro to tylko 30 % jaki i moc reduktorów podwana jest do PB ,,,ponad to trzeba zkrucić dawkę ROPY ,,,, na pompie a to już chyba trudne ,,,, a afr dla Ropy hm...

Ps, Trzeba hamować co po nie których i tyle ,,pozatym wiedziałem żę zdejmiesz ostrzeżenie Dino ,,, ,,,

niekoniecznie trzeba ruszać dawkowanie ON bo to działa tak że przy słabszym naciśnięciu otrzymujesz tą moc co bez LPG

• 1 miesiąc temu...

oszczędność 30% paliwa, opłacalne w przyszłości w firmach transportowych, ogólnie fajnie ale chyba nie dla zwykłego kowalskiego, ze względu na opłacalność

@Tofu, w tym przypadku nie jest ważna hamownia, tylko oszczędności, jak powoziłem taki dylizansem, (DAF z Naczepą) to na pusto było git około 30L ON ale jak załadowany to i 40L ON, nie wspomnę o czteroośkach, które potrafiły połknąć 50-60L ON, i w takim przypadku 30% robi różnice i można pomyśleć, ale jak auto pali 9-10L ON to dla mnie bez sensu

to sie oplaca do autobusu. Sam dzisiaj widziałem średnie spalanie Man-a w Warszawie - 55 l. ON. Tu LPG opłaci się i szybko zwróci. Nie słyszałem o LPG do osobówek przy wysokich kosztach montażu - no chyba, że jakiś hobbysta. Może na lpg-forum znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania co do eksploatacji takiej instalacji w osobówce.

tu masz link do wątku http://lpg-forum.pl/post251566.html?hilit=diesel%20lpg#p251566

pomijając eko to z haseł miało być :

wiecej mocy i Nm,,,

ekologiczniejsze spalanie emisja ,,,

co do spalania to jakie koszta nie wieksze od normalnej sekwencji zwłaszcza że dajesz 1 wtryskiwacz

testów nie ma ,,, prędzej bym liczył na to że dizlowcy pójdą na to zamiast tiuningu ,

wiem jak działa

pytam o opinie tych co mają i sprawdzili bo na pewno mają coś do powiedzenia sensownego

Polecam forum gazeo.pl

kierowca jezdzacy do mojego zakladu pracy mial od lat zamontowane lpg w kamazie ;D bylo to "zrob to sam". Zapach spalin dziwny i jakos malo kopcil. Mowil ze spala 7 gazu na sto a ile ropy to nie pamietam.. kamaz zostal rozbity gdzies pod granica wschodnia.. LBL rejestracje.. nie wiem co to za miescina :) chwalil sobie to i opowiadal jakie miny robili na stacjach lpg tankujac kamaza do pelna ;D musialy to byc oszczednosci w okolicach 20% ropy mniej albo i wiecej.