bembenek Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Witam. Wczesniej pisałem o tych falujacych obrotach,gasnie jak wciskam sprzegło,niema mocy, i pali sie chek.Jezdziłem po mechanikach i pompiarzach,wszyscy jedna diagnoza,nastawnik pompy wtryskowej, trzech pompiarzy nawed miało ta pompe rozebraną i tez muwili nastawnik,ale oni tych pomp nie robią,W koncu zrobiłem regeneracje pompy,nastawnik kupiłem nowy za 900zł. plus uszczelnianie to wyszło łącznie z wyciągmięciem i włozeniem pompy 1700zł.mysle sobie nowe to nowe.Okazało sie ze to nie wina nastawnika samochud cały czas chodzi jak chodził,pieniądze wyrzucone w błoto.Nie wiem co robic ,moze spotkał sie ktos z takim przypadkiem,pomoze ktos??? PROSZE. Jest to primera P11 20TD.rok 97. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Prosze na poczatek zrobic to http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bedow/. Bedzie w autku gniazdo diagnostyczne prostokatne 14 pinowe. Prosze napisac jakie bledy. Poza tym nowy nastawnik do pompy wtryskowej do naszego nisana kosztuje 1500-1800zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bembenek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 dzieki za link z kodami błedów.Ja kupiłem nastawnik za 890 zł mam fakture z gwarancją na rok,kupiłem w serwisie AUTOCREW w Wilkowie koło Swiebodzina. witam . byłem na komputerze i okazało się ze czujnik połozenia wału. Ale mechanik mówił ze warto zobaczyc rozrząd bo mógł sie przestawic,to wtedy czujnik moze byc dobry tylko zle czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Prosze napisac jaki jest osprzet silnika . Bosch czy Zexel. JAkby CI sie rozrzad przestawil to silnik do roboty. Jesli wtyczka od pompy jest okragla to Bosch a jesli plaska to zexel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bembenek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Pompa jest zexel witam.Okazało sie ze po wymianie czujnika samochud chodzi dobrze ale ma muła,dawka paliwa dobra a tu lipa.wtrysk sterujący siadł. Mam pytanie do wszystkich czy mozna gdzies kupic taniej bo u mnie w sklepie wołają sobie 850,a to dla mnie troche duzo bo juz mnie spłukało finansowo te wszystkie naprawy,czy są jakies zamienniki?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Wczesniej podalem CI linka do kodow zebys nie jezdzil po komputerach. To sie moglo okazac ze czujik polozenia walu byl dobry i nastawnik dobry.Wtrysku poszukaj na allegro .jesli masz zexela to masz zlacze 14 pinoqwe prostokatne. Laczysz przedostatni i ostatni pin wprawym gornym rzedzie . reszta jak w opisie. Prosze napisac jakie wyszly kody bledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.