dandii240 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Mam kilka pytan do mojego samochodu nissan primera p12 2.2dt Witam mam problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej. Problem jest następujący, kiedy temperatura jest wieksza od 6 stopni wszystko działa prawidłowo. Jeżeli temperatura spadnie do 2 stopni mam od razu komunikat low extremal temperature -32 stopnie od razu wymienic czujnik.?? Następne pytanie dotyczy podgrzewanych siedzeń Kiedy włącze przycisk i przejechaniu 2km siedzenia nadal są zimne. Czy maty są przepalone? i gdzie jest bezpiecznik do mat?? Bede wymieniał olej w silniku i mam pytanie ile tego oleju wchodzi do silnika?? doczytałem sie ze wchodzi az 5,2l proszę mnie poprawic jezei sie myle. Kamera cofania --- mam bardzo słaby obraz, czy sa kolorowe kamery?? Pod siedzeniem kierowcy mam dwie wiązki przewodów,jedna jest plastikowa a druga wygląda jak d-sub, do czego są te przewody. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hotdj Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 witam u mnie po wyłączeniu silnika jak na dworze jest -2 pokazuje 8-10 na plusie stopni kiedy odpale i jade temperatura wraca do normy tez chciałbym to naprawić jak jest to możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macko_pl Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Wiesz co ja mam identycznie jak Ty ... po odpaleniu autka pokazuje mi temperaturę np. 2 stopnie - jak na dworzu jest np. -6 ... Wydaje mi się że znowu zadziała tu powiedzenie ten typ tak ma .... bądź można spróbować zmienić czujnik temperatury ... nie wiem po jakim czasie u Ciebie wskazania się normują ale w moim przypadku to kwestia 5 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandii240 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Wiesz co ja mam identycznie jak Ty ... po odpaleniu autka pokazuje mi temperaturę np. 2 stopnie - jak na dworzu jest np. -6 ... Wydaje mi się że znowu zadziała tu powiedzenie ten typ tak ma .... bądź można spróbować zmienić czujnik temperatury ... nie wiem po jakim czasie u Ciebie wskazania się normują ale w moim przypadku to kwestia 5 minut. Problem rozwiazałem poniewaz przewody były zasyfione i temperatura mi szalała, jak przeczysciłem styki wszystko jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon1049 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam też mam problem z tym czujnikiem, tylko u mnie wygląda to tak, że zawsze pokazuje mi 55 [st] i nigdy się nie zmienia Chciałbym sprawdzić kable, wymienić ten czujnik ale za cholere nie umiem go znaleźć w moim P12 model to 2.2 DTI rok 2002 . Mam nadzieję, że ktoś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Problemy kolegów wynikały z odczytu temperatury po zatrzymaniu auta i krótkim postoju. Zawsze tak jest gdy auto po zatrzymaniu postoi to zbiera jeszcze ciepło z okolicy silnika. W lato też zdarza się pokazywanie zamiast 22 to np33 a po chwili przejechania temperatura się normuje tak w zimie jak i w lecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.