Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Intercooler w td '98

Gość montero

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktokolwiek widział, słyszał o intercoolerze coby go można podłączyć

do do tego turbo-muła-pijaka ON,abo o jakiej turbinie o zmiennej geometrii abo inszej ale większej?

Pozdrawiam :?:

Turbinka w p-11 td to garrett t-15.Czy ktoś próbował zakładać np. garrett t-2.

chyba jest w terrano 2.7td?

Z tego co wyczytałem to t-15 jest do silników diesla o pojemności 0d 1.3

do 1.6 i mocy do 80hp,albo benzynki od 1.0 do 1.4 i mocy 85-120hp.

T-2 jest dedykowana natomiast do mocy od 100 do 150 hp.Rozmiary się różnią niewiele.Waga odpowiednio 3.3 i 4.2 kg.

Mam jeszcze p-10 2.0d i wiem że tamten silnik wytrzymuje dużo więc myślę że td może chyba spoko znieść np 110 ps.

Sterowanie masz nadcisnienowe wybór turbin bardzo duży...

Mozesz np. zaimplikować KKK K03 ze 150konnego silnika 1,8T choć obawiam się żę mozę być spory lag.

Weź pod uwage że zmiana turbiny wiąrze się z wymiana a w zasadzie robionym na dorobieniu kolektora wydechowego pod nwoe turbo oraz downpipe... Warto przy takiej modyfikacji zmienić caly ukald wydechowy.

Co do IC to fajne są z IVECO... o teraz GRE sprzedaje swoj intercooler pokaźnych rozmiarów.

IC ten wyglada tak (zamnotwany na Skodzie Octavia:

http://aligator.eu.org/iveco/

Mam jeszcze chłodnicę klimy, muszę obadać gabaryty.Co do dmuchawki

to też muszę obadać.jutro odbieram turbinkę z 2000-2001 roku+przepływkę pomierzę średnice i gabaryty.może coś podejdzie.Jeśli chodzi o wydech to ma stawiać jak najmniejszy opór?

trzeba szukać...

Ja jedynie moge załtwić nieco większy wyglada to tak:

7bez.jpg

7z.jpg

Wiadomo że trzeba pod taką instalacje zrobić całkowicie nowy uklad tłoczący... Co do Turbin to możesz wsadzićcos takiego z bardzo ciekwaym Wastegatem:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61052505

• 3 lata później...

Odgrzeję troszkę temat.

a czy od p12 intercooler nie będzie lepszy/łatwiejszy w montażu? Bo od Iveco to raczej dość pokaźnych rozmiarów są... A może od innego modelu jeszcze jakiś podpasuje?

Na co powinienem zwracać uwagę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...