Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szarpie Autem

Gość elm
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Model samochodu to Nissan Sunny N14 1.4 16v na wtrysku 93r. +lpg

Problem jest nastepujący obroty falują na gazie jak i na benzynie na dodatek autem szarpie na benzynie i na gazie oprócz tego czasem na gazie auto mocy niema tak jakby dusiło się auto dopiero jak wyjdzie powyżej 3tys to wtedy ma mocy i jedzie a tak to wgl .

Byłem już u gazowników i nic nadal niewiem co jest grane może miał ktoś podobny problem lub wie co możę być przyczyną tego .

Pozdrawiam Zbyszek

jaki masz ten gaz na początek zakręć gaz w na butli i go wyjeździj do końca potem jak już nawet nie będzie szedł na wolnych pośmigaj na PB i zobacz czy sie poprawiłe ew po koleji

zakręć gaz w butli przepal całość z układu

potem odepnij aku od auta na 24 h na noc ,,potem odpal na pb i śmignij nim ciekawe czy sie poprawi ,

jaki masz ten gaz na początek zakręć gaz w na butli i go wyjeździj do końca potem jak już nawet nie będzie szedł na wolnych pośmigaj na PB i zobacz czy sie poprawiłe ew po koleji

zakręć gaz w butli przepal całość z układu

potem odepnij aku od auta na 24 h na noc ,,potem odpal na pb i śmignij nim ciekawe czy sie poprawi ,

v Nistety nic nie pomogło bo próbowałem to już ;/

byłem u gazownika i z gazem podobno wszystko okey jest spalanie jest ok

ciekawe podejście, jaka masz instalację??

silnik 1.4 pali 16L gazu i to jest normalne??? jak jest prosta instalacja, to elektronika z auta nie ma wpływu na jej pracę, czyli na gazie powinno być OK, podjedź gdzieś na AFR-a zobacz jaki jest

moja ODY ostatnio w spokojnej jeździe gazu spaliła 11.8L/100km jechane prawie zgodnie z przepisami tak do 100km/h a silnik prawie 3 razy wiekszy od Twojego ;)

no byłem już u 6 gazowników i nikt nic niewie a kase biorą podpinają się tymi swymi komputerami boskimi i wszystko jest okey

Panowie dzis przeczyściłem silnik krokowy i auto wgl nie chce odpalić ani na gazie ani na benzynie co może być przyczyną?

silnik krokowy nie ma nic do pracy instalacji jaką masz zainstalowaną, sprawdź czy na świece idzie napięcie, chyba bym obstawiał jednak aparat i moduł w nim zamontowany, to częsta usterka

hmmm napisał krokowy, czyli chyba z nissmo nei instalacji LPG, na ale to juz właściciel musi określić

• 2 tygodnie później...