Gość Tomekk82 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam, jestem posiadaczem samochodu nissan primera p10 z 1995r. 2.0d. Od dłużego czasu mam z nim same problemy. Wysadza uszczelkę pod głowicą, widać bąbelki w naczyniu wyrównawczym dodam fakt że głowica i blok były planowane. Głowica była 2 razy a blok raz. Przewody od chłodnicy są twarde. Termostat był wymieniony na nowy, przejeździłem 4 m-ce i od nowa są problemy te same co robić, poradzcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Była przykręcena dynanometrem? Po kolei tak jak trzeba? Była sprawdzana głowica pod względem szczelności? Po planowaniu były montowane grubsze uszczelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 no niestety mam złe doświadczenie kuzyn w ciągu 12 m gwarancji przerabiał temat 6 krotnie !!!!!! na koniec najdłużej przesmigał i śmiga do tej pory bez termostatu ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomekk82 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 robił to mechanik,także wydajemi się że tak! Głowica i blok była sprawdzana pod względem szczelności!!! A co do uczszelek to nie wiem czy były grubsze!! kupione zostały orginalne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 no uszczelka musi być grubsza a i tak wiem że to nie pomogło ,,,teorii było mnóstwo łącznie z termostatem i chłodnica ,,,,skończywszy na za ubogiej mieszance paliwowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomekk82 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czy ktoś jescze miał z tym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anszach Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 te objawy sa mi znane ...wymieniona uszczelka wystarczyła na 6 miesiecy ... potem druga( planowana glowica i sprawdzona szczelnosc)w 2010 styczen , no i dzis własnie (5 marca) .... znowu ...chyba zmienie samochód albo ....silnik .... jutro wywalam termostat... bez nadzieji ze to pomorze ale???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.