Przedszkolak Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czy ktoś z Was ma generator gazu HHO, czyniący z pojazdu hybrydę zasilaną częściowo dotychczasowym paliwem, a częściowo wytwarzaną podczas elektrolizy wody mieszaninę wodoru i tlenu. Jest już możliwość zakupu i montażu generatora HHO w Polsce. Czy ktoś na tym jeździ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 to nie działa tak jak myślisz to poprostu pomaga spalać paliwo ,,, lepiej i tyle ,,, a generalnie z programu NBC jak kojarzę to bzdura kompletna ,,,, poszukaj ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Generalnie jestem na etapie konstruowania takiego generatora. I mam mieszane uczucia co do tego . w pogromcach mitów też wykazali że to nie działa ALE popełnili tam pare błędów < np prowadzili elektrolize czystej wody a nie wody z roztworu KOH > , pozatym jaki mieliby biznes pokazywać w TV wynalazek który umożliwi domowymi sposobami obniżenie konsumpcji paliwa.... Bardzo dużo jest na youtube filmów pokazujacych te generatory. Bo generalnie wstępnie koszt wykonania wygląda następująco < mówie o celi MOKREJ > : - obudowa / najlepiej zastosować obudowe z filtra wody do gospodarstwa domowego , najtansze filtry beczółkowe na allegro to 17zł - elektrody / wykonać z blachy 316L , najłatwiej chyba ją dostać udając sie do marketu budowlanego i kupić szpachle do tynkowania i z nich wyciąć odpowiedniej wielkości blachy - śrubki , podkładki , kawałek kabla to groszowe sprawy. - roztwór wody sodą to też grosze. - wykonanie bublera < aby nie cofał się ewentualny płomień > to też grosze , wystarczy plastikowy pojemnik z roztworem octu który dodatkowo ma za zadanie oczyścić HHO Myślę że koszt tego generatora to 100zł maxymalnie. Ja mam auto z LPG i przed zamontowaniem tego u siebie muszę rozwiać swoje wątpliwośći , a mianowicie : - gdzie wprowadzić wąż z HHO w P11.144 < w filtr powietrza , przed czujnik masy powietrza a za filtrem powietrza , za czujnik masy powietrza blisko kolektora dolotowego > - jak zareaguje komputer instalacji gazowej < mam BRC > - czy nie pojawi się kontrolka " check engine " bo dotychczasową mieszankę paliwowo powietrzną zastąpimy mieszanką wodorowo-powietrzno-paliwową. Niby wystarczy to doprowadzić w filtr powietrza a resztą dobrze wysteruje komputer , jednak do póki tego dogłębnie nie przemyśle , nie będę wiercił zbędnych dziurek ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 problem z dawkowaniem kolego będzie powiedzmy żę na jakimś registecze podasz i wysterujesz na wolnych obrotach co dalej,,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Też właśnie o tym pomyślałem , bo HHO leciało by do silnika ze stałą prędkością , natomiast ciąg powietrza w układzie dolotowym by sie zmieniał .. Mogło by dojść do tego że np na wolnych obrotach by chodziło OK a na szybszych już nie najlepiej. Kurcze , ale dużo ludzi jednak kombinuje w tym kierunku jak czytam w necie , to musi się jakoś udawać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 HHo dostaniesz pod cisnieniem czy nie ,,,ew patent z reduktorem 2 generacji ,,,ew sekwencją by sie dało dodać ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 No właśnie u siebie w aucie mam sekwencje.. Im bardziej się brnie w ten temat tym więcej pojawia się pytań... NAwet wp.pl sie zainteresowło : http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,14158783,wiadomosc.html?ticaid=1dba0&_ticrsn=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.