Gość tooooom Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam. Od paru miesięcy mam nissana almerę N16 2.2dci.Samochód godny polecane.Lecz jazda po zmierzchu nastręcza sporo kłopotu.Światła soczewkowe w które jest wyposażone to autko nie sprawdzają się u mnie.Kupiłem dobre żarówki i nadal słabo.Czy to tak jest w nissanie.To specyfika auta(Azjata)??soczewek??Nigdy w żadnym aucie nie posiadałem takich świateł więc na tym polu mam brak doświadczeń. PROSZĘ O PODPOWIEDZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 wypalaja sie gniazda soczewki i stad tak slaby rzut swiatla;/ sprawdz jakie masz lampy, jesli masz metalowe obudowy soczewki to proponowalbym Ci renowacje soczewek( w profesjonalnym zakladzie koszt okolo 150zl/szt), jesli masz plastikowe to szukaj nowych z metalowymi(pewnie cholernie drogie) lub uzywane w dobrym stanie z pewnego zrodla:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarząbek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Też mam od niedawna poliftową N16, sprowadziłem ją z Niemiec i soczewki są w dobrym stanie bo tam nie ma tego kretynizmu z jazdą w dzień na światłach, mimo to światła świeca marnie. Wymieniłem żarówki na Osram Night Breaker Plus i jest zauważalna poprawa ale w porównaniu z innymi autami nadal bez rewelacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tooooom Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 mam nadzieję że wymiana świateł to jest dobra decyzja bo trochę kosztują Dzieki za odpowiedz. Zamykamy posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 No to Zamykamy ale temat .... obacz jeszcze to http://allegro.pl/nissan-almera-03-07-reflektor-lampa-czarny-l-p-kpl-i2052848504.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michelin Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 W ZIelonce pod Warszawą jest gościu który regeneruje soczewki. Robiłem kiedyś u niego do mondeo. Można zrobić też wysyłkowo, ale dostarcza się same soczewki, nie całe lampy. Koszt w tamtym roku był 80zł/komplet... Poszukam numeru to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.