Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zakup oleju do A/T

ViceprezeS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zmienić olej A/T w maximie A34.

I tu pojawia się mały problem. Otóż wg manuali skrzynka potrzebuje oleju NISSAN Matic-K, którego u nas (w polsce) nie ma możliwości kupić. Jedynie w ASO, ale cenę to mają chyba wyssaną z kilku palców.

I teraz moje pytanie:

Dlaczego w USA ten olej jest dostępny i to w śmiesznej cenie - ok.100$ za 12qts (ok.12l), gdzie u nas w ASO chcą 160zł za LITR!?!

Co ciekawe na forach hamerykańskich straszliwie przeklinają, że muszą kupować tak strasznie drogi olej.... Ja się pytam o co chodzi?

Czy jest jakaś opcja, żeby ten "strasznie drogi olej" jakoś zakupić na ebay'u i wysłać do polski?

Pozdrawiam

Tu a68 do ViceprezeS-a-jeżeli chodzi o ceny olei w Stanach cy w Canadzie to prawda co o nich słyszałeś .Mój brat ma w kanadzie Honde CRV oraz ciągnik siodłowy Volvo gdzie wchodzi oleju w sumie 40litrów .I przy wymianie oleju w obu pojazdach cena usługi wymiany +olej nie dużo się różni między tymi pojazdami,im większy pojazd tym taniej u nas to wszystko dotycyzące cen ,to stoi na głowie-pozdrawiam a68.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...