ViceprezeS Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam. Chciałbym zmienić olej A/T w maximie A34. I tu pojawia się mały problem. Otóż wg manuali skrzynka potrzebuje oleju NISSAN Matic-K, którego u nas (w polsce) nie ma możliwości kupić. Jedynie w ASO, ale cenę to mają chyba wyssaną z kilku palców. I teraz moje pytanie: Dlaczego w USA ten olej jest dostępny i to w śmiesznej cenie - ok.100$ za 12qts (ok.12l), gdzie u nas w ASO chcą 160zł za LITR!?! Co ciekawe na forach hamerykańskich straszliwie przeklinają, że muszą kupować tak strasznie drogi olej.... Ja się pytam o co chodzi? Czy jest jakaś opcja, żeby ten "strasznie drogi olej" jakoś zakupić na ebay'u i wysłać do polski? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a68 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Tu a68 do ViceprezeS-a-jeżeli chodzi o ceny olei w Stanach cy w Canadzie to prawda co o nich słyszałeś .Mój brat ma w kanadzie Honde CRV oraz ciągnik siodłowy Volvo gdzie wchodzi oleju w sumie 40litrów .I przy wymianie oleju w obu pojazdach cena usługi wymiany +olej nie dużo się różni między tymi pojazdami,im większy pojazd tym taniej u nas to wszystko dotycyzące cen ,to stoi na głowie-pozdrawiam a68. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.