GreeN_OnE Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Mam Primerkę 1.8 QG18DE (12.2001r.) planuje wywalić/zaślepić EGR. Czy ktoś już to robił? Może ktoś ma jakieś foty i sugestie jak to zrobić? Przeszukałem forum i nie ma jasno opisane jak to zrobić właśnie w tym silniku. Najlepiej byłoby zrobić coś w rodzaju krok po kroku i stworzyć poradnik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 najpierw sprawdź czy masz, później poszukaj czujnika temp. i sprawdź jego wartość na zimnym, zakup rezystor o takiej wartości i włóż we wtyczkę zamiast czujnika jak nei będzie błędu to masz temat załatwiony, i jezeli chcesz cały zdemontować to zaślep wyjście z kolektora i wejście na dolotowym, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_OnE Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Oki, dzięki piękne kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 A propo czemu ten EGR będzie zaślepiany, czy to coś daje (zwiększa się moc, zmniejsza spalanie ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 poszukaj było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 nie mogę znaleść nic o egr "Brak wyników dla 'egr'." w primerze p11 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/2826-tuning-za-2zl-usuwanie-egr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Bardzo Dzięki! Dino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.