Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rezerwa paliwa

Gość Zuchowski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zuchowski

Witam, posiadam Primere 1,9 dci z 2005 roku. ostatnio zatankowałem do pełna gdyż chciałem sprawdzić spalanie rzeczywiste z odczytem komputera. Z moich obliczeń wynikało, że w zbiorniku powinno być ok 6 litrów paliwa a komputer pokazywał,że mogę przejechać 30 km. Nie zapaliła się żółta kontrolka rezerwy. Czy moje auto taka posiada.

Witaj posiadam 2.0 w benzynie i u mnie rezerwa zaświeca sie dopiero gdy komputer pokazuje ze zostało jeszcze ok 25 kilometrów wiec się nie martw, a tak normalnie jak przekręcisz kluczyk w stacyjce to na tablicy zapalają sie kontrolki i na chwile zapala sie tez kontrolka rezerwy :)

• 3 tygodnie później...

witam, chciałem dołączyć się do tematu. Kupiłem Primerke 2.2 dci jakieś 3 miesiące temu. Ogólnie wszystko ok ale nie moge dojść do ładu ze spalaniem oraz rezerwą paliwa, więc chciałem dopytać o wasze doświadczenia. Rezerwa zapala mi się tak samo jak tu opisane, czyli komp pokazuje że mogę przejechać jakieś 20 km ile faktycznie mogę przejechać po zapaleniu rezerwy, w poprzednim aucie pokazywało mi około 100 km.

Jak zapali ci się lamka rezerwy paliwa to śmiało przejeżdżasz 100 km i resztą się nie przejmujesz - sprawdzone w mojej primce 1.9dci

100km ale nie po miescie :) po włączeniu się rezerwy mozna przejechac spokojnie 50-60 km po mieście (1.8), wiecej radze nie ryzykować (wskazówka poniżej czerwonego pola ) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...