Gość Zuchowski Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam, posiadam Primere 1,9 dci z 2005 roku. ostatnio zatankowałem do pełna gdyż chciałem sprawdzić spalanie rzeczywiste z odczytem komputera. Z moich obliczeń wynikało, że w zbiorniku powinno być ok 6 litrów paliwa a komputer pokazywał,że mogę przejechać 30 km. Nie zapaliła się żółta kontrolka rezerwy. Czy moje auto taka posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amanin34 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witaj posiadam 2.0 w benzynie i u mnie rezerwa zaświeca sie dopiero gdy komputer pokazuje ze zostało jeszcze ok 25 kilometrów wiec się nie martw, a tak normalnie jak przekręcisz kluczyk w stacyjce to na tablicy zapalają sie kontrolki i na chwile zapala sie tez kontrolka rezerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piopet Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 witam, chciałem dołączyć się do tematu. Kupiłem Primerke 2.2 dci jakieś 3 miesiące temu. Ogólnie wszystko ok ale nie moge dojść do ładu ze spalaniem oraz rezerwą paliwa, więc chciałem dopytać o wasze doświadczenia. Rezerwa zapala mi się tak samo jak tu opisane, czyli komp pokazuje że mogę przejechać jakieś 20 km ile faktycznie mogę przejechać po zapaleniu rezerwy, w poprzednim aucie pokazywało mi około 100 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jak zapali ci się lamka rezerwy paliwa to śmiało przejeżdżasz 100 km i resztą się nie przejmujesz - sprawdzone w mojej primce 1.9dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiaZ Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 100km ale nie po miescie po włączeniu się rezerwy mozna przejechac spokojnie 50-60 km po mieście (1.8), wiecej radze nie ryzykować (wskazówka poniżej czerwonego pola ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.