Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

JUKE - dlaczego ... ?

ProceSS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

dlaczego Juke?, co sklonilo Was do zakupu tego samochodu, tego modelu ... DLACZEGO ?

Jako pierwszy :

Juke kupilem z kilku powodow a mianowicie podobal sie nam (mnie i zonie) QQ ale jest dla nas troche za dozy, kiedy wszedl do produkcji Juke jego bryla spodobala sie nam od samego poczatku (laczy w sobie zalety auta miejskiego z zacienciem sportowym)

drugim powodem jest jego silnik DiG-T - 190 KM i przyspieszenie 8sec. przy nienajgorszym spalaniu TO jest TO,

nastepnym powodem byla cena - na rynku nie ma drugiego takiego samochodu w tej cenie (mova o tym samym segmecie i wyposazeniu), wszystkie VW, Audi, Kia, BMW i inne sa drozsze ...

tyle z mojej strony, a jak bylo z WAMI :icecream:

Od dłuższego czasu szukałam auta.

Jak juz pisałam jeżdżę VW,więc za tą marką się rozglądałam.

Ale

Golfy mi sie nie podobają, Jetta za duża..inne VW odpadają.

Przypadkiem natknęłam się na Juka ,bo rozważałam jeszcze QQ,ale zdecydowalam ,że tylko żuczek.

Dlaczego TO autko?

Bo wypełniło lukę "pomiędzy", bo pod każdym względem mi odpowiada, bo mi się podoba...

Nie była to łatwa decyzja i mam nadzieję nie żałować.

Jeszcze 4 dni i będzie u mnie:)

Edytowane przez zoja61

Oj, z wielu powodów:

- bo japoński (wczesniej jeżdziłam Hondą i byłam BARDZO zadowolona , zero usterek przez 5 lat)

- bo orginalny (pół roku temu gdy go kupiłam prawie każdy sie za nim obejrzał, co zaspokajało moja próżność)

- bo ma super sylwetkę i wieeelkie koła

- bo jest wysoko zawieszony

- bo ma 190 koni!

- bo była fajna oferta w Nissanie na rocznik 2010

- bo ma fajne wyposażenie (dla mnie akurat fajne, bo moja Honda była bidna jak mysz)

Pozdrawiam i zyczę duzo radości z jazdy :)

Bo Nissan,

bo Juke,

bo nowe,

bo linia,

bo spalanie,

bo slinik,

bo wyposażenie,

bo cena,

bo tak i koniec!!! :).

A co ma do sportu?? Tryb jazdy sport, sportowe fotele itp :D

Co tu dużo mówić kwestia gustu... ja POLECAM!!!

Edytowane przez Baginek
  • Upvote 1

• 2 tygodnie później...

A mnie mojego Juka kupiła żona:) A poz tym jest super w prowadzeniu, ma niezłe wyposażenie i do tego jest bezpieczny, przede wszystkim wyróznia się w tłumie. Zrobione już 20 tys km i ciągle zachwyca.

• 5 tygodni później...

a co ma Juke do sportu? ;)

Zajrzyj na naszego Facebooka to sie dowiesz...

Okazuje sie ze moze miec... ;):D

• 2 miesiące temu...
Gość Juke-R

Jest poprostu nietuzinkowy, inny niż wszystkie. Miałem już Skode, VW, Forda, Opla, wiec chcę mieć auto , które bedzie się wyróżniać na ulicy. Co to za frajda kupić sobie nowego Fokusa, prawie każdy takiego będzie za jakiś czas miał, a Juke zostanie inny i stylowy :nissan:

Witam, zastanawialiśmy się z żoną nad zakupem takiego wozidełka - odbyliśmy jazdę próbną i wybór padł na Qashqai-a, dletego że mamy trójkę dzieci i poprostu QQ jest przestronniejszy. Ale Juke jest naprawdę niepowtarzalny.... gratuluję wszystkim zakupu...

• 4 miesiące temu...

Obecnie jeżdżę Notkiem ale zastanawiam sie nad zakupem innego Nissana. Rozważam zakup Qashqai-a lub Juka , ze wskazaniem na tego drugiego. Potrzebuje samochodu dla dwóch osób. Jestem przed jazdą próbna obu modelami. Chciałbym poznać opinię na temat Juka. Jak sie nim jeżdzi. Sam samochód sprawia bardzo miłe wrażenie, jest nietuzinkowy. Po zaliczeniu siedzenia w Zuczku w salonie jedna rzecz troche mnie niepokoi, a mianowicie czy przy moim wzroście /180/ troche krótkie siedzenie nie sprawia problemów w czasie jazdy.Może się czepiam takiego szczegółu ale wszystko jest wazne. Z góry dziękuję za wszystkie opinie które pozwolą mi podjąć jedyną słuszną decyzję.Dziękuję. :wave:

Jeśli ma wyglądać to Juke, a jeśli ma być użyteczny to Qashqai. Jeśli do miasta - Juke, jeśli ma bywać w trasach - Qashqai. Qashqai jest dużo bardziej uniwersalnym samochodem.

Po Notesie będziesz zawiedziony ilością miejsca w Juke'u - Note ma duuuużo więcej miejsca dla pasażerów z tyłu i bardziej ustawny bagażnik.

Poza tym wydaje mi się, że Qashqai powinien być jednak trochę bezpieczniejszy.

Juke jest samochodem o użyteczności Micry w znacznie ładniejszym opakowaniu.

Polemizowałbym z Twą oceną szczególnie z ostatnim akapitem dotyczącym porównania z Micrą . Żony Micrą 1,6 też jeżdżę . Jeżdżę Jukiem ponad 1,5 roku i nie narzekam na wygodę czy graniczny brak miejsca w bagażniku. Wszystko zależy od nastawienia . Ja założyłem , że ma to być wygodne , szybkie i zrywne auto dla dwóch osób.Okazuje się , że miejsca również na bagaże starcza. . Kilka dni temu wracałem ponad 700 km drogami " przez mękę "czyli Polskimi pełnymi pułapek fotoradarowych i korków , z Bieszczad i zabrałem trzecią osobę o "słusznej wadze" z bagażem , którą ulokowałem z przodu i nikt nie narzekał ! A propos : i tym razem nawigacja znowu zaprowadziła mnie w tych Bieszczadach na podwórko jakiegoś gazdy.

Edytowane przez nnemrod

Po roku i 16 000 km moge powiedziec ze samochod spisuje sie odpowiednio ... po miescie pali okolo 8,5l. mam przyspieszenie ktore nie jednego zaskoczylo i dlamnie to wystarczy - tego oczekiwalem (max predkosc 230km/h).

Jezeli chodzi o bagaznik to jest zdecydowanie za mlay (wiekszy mialem w Smarcie), co do odleglosci to zrobilem nim 1600 km w 14 godzin bez wiekszego zmeczenia ...

zalezy czego sie oczekuje od samochodu, przedwczoraj jechalem Land Rover Discovery 3l v6 znajomego i musze przyznac ze to inna liga - olbrzym w srodku i na zewnatrz ale kosztuje tyle co trzy Juke'i wiec trzeba brac to tez pod uwage :)

WebRep

currentVote

noRating

noWeight

• 2 tygodnie później...

Wczoraj odebraliśmy JUKE MOS w przepięknym, white kolorze. Żona od razu zdecydowała się prowadzić - olała moje C3 Picasso ;-( . Ale najlepsze, że podczas jazdy skonfigurowała telefon co uważam za wyczyn godny mojej żony podczas prowadzenia JUKA ;-) Po prostu samochód dla niej. Pozdrowienia dla wszystkich jukowców... :nissan:

• 3 tygodnie później...

Widzę, że nie doceniasz swojej małżonki... :D Kobieta ma znacznie lepszą podzielność uwagi od mężczyzny, zapewniam Cię, że podczas konfigurowania telefonu i prowadzenia Juke'a również precyzyjnie się umaluje... :D

dobrze, że moja żona tego nie przeczytała :-) a moje zdziwienie muszę Wam wyjaśnić - ja jeżdżę Citroenem i w nim nie można skonfigurować telefonu podczas jazdy tylko na włączonym zapłonie dlatego też przez chwilę zastanawiałem się czy żonka czegoś nie zepsuła ha ha...

a kolejna historia z podróży po odbiorze żuczka - jakiś baranek Subarakiem, w korku władował się na siłkę przed żonkę i wyszło coś z prawej strony i koleboce się do drzwi po stronie kierowcy - żonka otwiera okno a babeczka mówi, że w samochodzie są źle światła ustawione bo się cztery palą!!! ha ha ha... nie mogę się przestać śmiać jak sobie przypomnę ha ha ha...

dobrze, że moja żona tego nie przeczytała :-) a moje zdziwienie muszę Wam wyjaśnić - ja jeżdżę Citroenem i w nim nie można skonfigurować telefonu podczas jazdy tylko na włączonym zapłonie dlatego też przez chwilę zastanawiałem się czy żonka czegoś nie zepsuła ha ha...

a kolejna historia z podróży po odbiorze żuczka - jakiś baranek Subarakiem, w korku władował się na siłkę przed żonkę i wyszło coś z prawej strony i koleboce się do drzwi po stronie kierowcy - żonka otwiera okno a babeczka mówi, że w samochodzie są źle światła ustawione bo się cztery palą!!! ha ha ha... nie mogę się przestać śmiać jak sobie przypomnę ha ha ha...

ha,ha,ha,ha

:):)

• 4 miesiące temu...

odebrałam swojego Potwora w zeszły weekend...jest idealny, jest skrojony na miarę, bajerów posiada ilość jak dla mnie optymalną, dopracowany, przytulny, nietuzinkowy, nie zamieniłabym na żaden inny samochód. Jak do tego będzie tak nieawaryjny, jak poprzedni nissanek, to w ogóle super. Napiszę po roku, jak się sprawuje :)