Gość pit_free Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam. Mam pytanie związane z przeróbką lamp przednich.Mam zbite klosze i nigdzie nie mogę znaleźć samych szkieł lamp.Znalazłem na alledrogo w ciekawej cenie lampy od anglika,ale czy mogę przełożyć same szkła z lamp angielskich do lamp europejskich?Czy samo szkło posiada jakąś specyficzną konstrukcje uniemożliwiającą montaż i użytkowaniu tychże szkieł na naszych drogach?Czy na przeglądzie pan Heniu nie będzie miał wachań z podbiciem pieczątki?Może ktoś już wykonywał taką "operacje''? Proszę o rady znawców tematu oświetlenia i kogoś kto wie na czy można takie coś wykonać. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 raczej nic z tego, szkło jest inne, jak by było gładkie to pewnie by się dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pit_free Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 raczej nic z tego, szkło jest inne, jak by było gładkie to pewnie by się dało z tego co patrzałem to szkła niczym się nie różnią ale co ja tam wiem...konstrukcja lamp jest inna pod względem odbłyśnika a co do samego szkła to to jest,tak mi się wydaje,tylko zewnętrzna obudowa lampy...więc powinno być dobrze...wolę się jednak upewnić niż grzebać w lampach bez potrzeby i się tylko nie miło zdziwić że tak nie może być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 http://www.mototechnika.republika.pl/pliki/oswietlenie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pit_free Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Szczerze powiedziawszy to nic nie znalazłem sensownego w tym artykule.lampy angielskie od europejskich różnią się odbłyśnikami a szkła reflektorów nie powinny się (chyba) różnić.Kształt jest taki sam.ale czy faktura szkła jest taka sama?Lampa angielska do Primery Primery jest nie przeźroczysta tylko "chropowata" chodzi mi o pionowe i poziome linie na szkle lampy,tak samo lampa europejska wygląda identycznie ale czy parametry świecenia i rozpraszania światła jest taka sama?To mnie trapi najbardziej.Jeśli ktoś wie to może mi doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jest tak jak kolega Dino pisze szkla sa inne. A przelozyc sie da tylko trzeba sie na meczyc i bardzo delikatnie.(trzeba podgrzac.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 no nic, jak przeczytasz ze zrozumieniem, to może się rozjaśni, lampy sa takie same i obstawiał bym też, że odblask jest taki sam, a właśnie różnica w tych prążkach pionowych i poziomych na szkle, ale mogę się mylić i jeżeli szkło jest gładkie to właśnie odblask jest pozaginany, przynajmniej ja tak to rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 napisałem nowa lampa zamiennik kosztuje 102 zł ,,, nowa ładna czysta ,,,szczelna ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.