Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 98r Lampy przednie...PILNE!!!

Gość pit_free

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie związane z przeróbką lamp przednich.Mam zbite klosze i nigdzie nie mogę znaleźć samych szkieł lamp.Znalazłem na alledrogo w ciekawej cenie lampy od anglika,ale czy mogę przełożyć same szkła z lamp angielskich do lamp europejskich?Czy samo szkło posiada jakąś specyficzną konstrukcje uniemożliwiającą montaż i użytkowaniu tychże szkieł na naszych drogach?Czy na przeglądzie pan Heniu nie będzie miał wachań z podbiciem pieczątki?Może ktoś już wykonywał taką "operacje''?

Proszę o rady znawców tematu oświetlenia i kogoś kto wie na czy można takie coś wykonać.

Z góry dziękuję za pomoc.

raczej nic z tego, szkło jest inne, jak by było gładkie to pewnie by się dało

raczej nic z tego, szkło jest inne, jak by było gładkie to pewnie by się dało

z tego co patrzałem to szkła niczym się nie różnią ale co ja tam wiem...konstrukcja lamp jest inna pod względem odbłyśnika a co do samego szkła to to jest,tak mi się wydaje,tylko zewnętrzna obudowa lampy...więc powinno być dobrze...wolę się jednak upewnić niż grzebać w lampach bez potrzeby i się tylko nie miło zdziwić że tak nie może być...

Szczerze powiedziawszy to nic nie znalazłem sensownego w tym artykule.lampy angielskie od europejskich różnią się odbłyśnikami a szkła reflektorów nie powinny się (chyba) różnić.Kształt jest taki sam.ale czy faktura szkła jest taka sama?Lampa angielska do Primery Primery jest nie przeźroczysta tylko "chropowata" chodzi mi o pionowe i poziome linie na szkle lampy,tak samo lampa europejska wygląda identycznie ale czy parametry świecenia i rozpraszania światła jest taka sama?To mnie trapi najbardziej.Jeśli ktoś wie to może mi doradzi.

Jest tak jak kolega Dino pisze szkla sa inne. A przelozyc sie da tylko trzeba sie na meczyc i bardzo delikatnie.(trzeba podgrzac.)

no nic, jak przeczytasz ze zrozumieniem, to może się rozjaśni, lampy sa takie same i obstawiał bym też, że odblask jest taki sam, a właśnie różnica w tych prążkach pionowych i poziomych na szkle, ale mogę się mylić ;) i jeżeli szkło jest gładkie to właśnie odblask jest pozaginany, przynajmniej ja tak to rozumiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...