Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

2.5.obr/min i się dusi.

Gość piter-urs

Rekomendowane odpowiedzi

:nissan2: Witam.dzisiaj po zatankowaniu na stacji Neste i przejechaniu 15 kilometrów najpierw zgasł. Odpalił normalnie ale niestety na każdym biegu można jechać góra do 2.5 tyś obrotów to samo na biegu jałowym po prostu powyżej 2.5 tyś obrotów przygasa albo szarpie.Check się nie zapala .

A soory primera 1.6 slx bez gazu.

Chyba najlepiej wymienić filtr paliwa.Chyba że w krótkim czasie go wymieniłeś. Może jest zawalony. I filtr powietrza jak wyglada.

czujnik położenia przepustnicy do sprawdzenia. Przy ciepłym silniku powinno byc ok spróbuj go na luzie przygazować to powinien puścić po jakimś czasie. Sprawdźtez przepływomierz.

Pozdrawiam.

czujnik położenia przepustnicy do sprawdzenia. Przy ciepłym silniku powinno byc ok spróbuj go na luzie przygazować to powinien puścić po jakimś czasie. Sprawdźtez przepływomierz.

Pozdrawiam.

witam..czy ciepły czy zimny tak samo filtry zmieniałem 5-6 tyś .Dzisiaj jechałem nim do ciechanowa jechał normalnie natomiast jak się zatrzymałem i chodził na wolnych obrotach obroty spadały i znów tylko 2.5tyś/obr i się dławi ,potem za jakiś czas obroty w dól i jest normalnie.Jutro sprawdzę czujnik i przepływomierz. dzięki i pozdrawiam.

ja miałem to samo diagnoza padniety lub ostatnie podrygi przepływomierza ja bym obstawial za niim

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Wczoraj byłem w warsztacie po sprawdzeniu okazało się że to niestety łańcuch rozrządu tak się rozciągną że gubi fazy rozrządu,fakt faktem że już trochę hałasował. Przebieg 206700km orginał Nissana sprowadziłem sam z serwisu z Belgi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...