Jeezyk Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam. Chce wymienic żarówke w liczniku, czy moge prosic o oznaczenia co to za żarówka ? almera 2000r. 1,5 16V benzyna. znalazłem odpowiedz - temat do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Podziel się informacją? Fabryczna od podswietlenia zegarów jest nietypowa (W2,3W ?), ale w jej miejsce pasuje W1,2W (T5) Od LCD są takie małe z 2ma nóżkami, też nieawiadomo jakie mają oznaczenie. Na fabrycznych nie było żadnych symboli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeezyk Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Wyczytałem ,że tak jak piszesz W1,2W T5 pasują (potrzebuje do oświetlenia licznika) , myslałem że one są fabrycznie montowane. Czy one świecą słabiej/mocniej ? Swojego licznika jeszcze nie rozbierałem , chciałem dowiedzieć sie jakie kupić a potem wymienic , żeby dwa razy nie rozbierać licznika. Natomiast jesli bedą jakieś oznaczenia u mnie to podziele sie na forum tym co znajdę w liczniku. Znalazłem w instrukcji serwisowej cos takiego, faktycznie od podswietlenia licznika (czarna oprawka) są 3W na allegro dostępne 2,3W - T5 oczywiscie. Także mysle , że bedą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja wsadziłem tą 1,2W i w suime nie ma rónicy w porownaniu z tą fabryczną, ale chyba zmienie sobie kiedyś na te 2,3W, bo fabryczna była już zużyta więc też na pewno słabiej świeciła po 140tys km, serwisówka faktycznie mówi o 3W żarowce, ale o jaką może chodzić to nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 ja u siebie też wymieniłem na słabszej mocy, różnica niewielka, grunt że wszystko widać na desce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Odkopę troszkę temat, dzisiaj cyknąłem zdjęcie licznika w N15, podświetlanie za pomocą żarówek, które mają o połowę mniej mocy, niż fabryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako21 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Odkopę troszkę temat, dzisiaj cyknąłem zdjęcie licznika w N15, podświetlanie za pomocą żarówek, które mają o połowę mniej mocy, niż fabryczne. Co to za żarówki ?? fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 To są zwykłe żaróweczki, już nie pamiętam dokładnie ilu watowe, pamiętam tylko, że miały połowę watt tego, co seryjne. N15 fabrycznie ma takie podświetlanie, tyle że mocniejsze i nocą daje po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.