michael-ptr Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam Przed momentem oglądałem to autko: http://otomoto.pl/nissan-primera-xenon-klima-130tys-km-C22364306.html z zewnątrz wszystko ok, silnik pracuje równiutko i cicho. W trakcie jazdy jednak w ogóle nie czuć mocy silnika, tzn do 60-80km/h przyspiesza powiedzmy normalnie, wyzej sa juz problemy. Udało mi się go rozpedzic do ok 110-120 km/h, obroty 4,5k pedał w podłodze a auto praktycznie nie przyspiesza. Wczesniej miało robiony rozrząd (wymiana wszystkich czesci z uszczelkami na oryginalne z serwisu, póżniej stało ponad pół roku), sprzedawca mówi że może być temu winny zapchany katalizator (miał to samo w almerze i jego wyjęcie podobno pomogło) Pytanie - czy rzeczywiscie katalizator moze byc winny takiemu zamuleniu i czy mozna go poprostu wydlubac? Czy auto bez katalizatora bedzie dzialalo normalnie, tzn czy nie bedzie cały czas wywalało błedów i czy przejdzie kolejne badania techniczne? Proszę o odpowiedź czy warto pchać się w zakup takiego egzemplarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Tak. Zapchany katalizator powoduje spadek mocy silnika. Jesli tak twierdzi z e jest zapchany to niech opousci cene za katalizator.Katalizator troche kosztuje. Druga sprawa . Za spadek mocy silnika i wedlug mnie to jest bardziej prawdopodobne jest odpowiedzialny w tym przypadku przeplywomierz. Na forum jest opisane jak go sprawdzic. Poczytaj jeszcze forum . Jest tam tez opisane jak sprzwdzic zawor EGR . Tez odpowiada za moc silnika . Oczywiscie bez katalizatora bedzie dzialac ale musisz w to miejsce wstawic strumienice .Na stacji jak zrobi analize spalin to wyjdzie Sprawdz jak umiesz sonde lamda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Za taką kase znajdziesz coś w 100% sprawnego technicznie. ja za podobną primere kombi z lepszym wyposażeniem ale rocznika 2000 z gazem brc zarejestrowaną w Polsce zapłaciłem ponad pół roku temu o prawie 5k mniej... Auto z aukcji ma miniimumm 300tys przelotu.. A za kwote z tego ogłoszenia powinieneś znaleźć P11.144 w IDEALNYM stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael-ptr Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 macie racje w sobote kupiłem inna super primerke w na prawde idealnym stanie a i przebieg tego egzemplarza tez byl podejrzany biorac pod uwage stan tapicerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jeronimosa Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Też mam 1.8 kupiłem 8 miesięcy temu i miałem ten sam objaw po 2 miesiącu jazdy, wszystkiemu winny przepływomierz. Cena takiego przepływomierza to 200-650zł w zależności od miesiąca wyprodukowania auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 jaką strumienice? gdzie to można znaleść>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.