boberek91 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam, mój problem polega na tym, że pewnego razu opuściłem szybę - zjechała do końca i już się nie podnosi. Podobno to bolączka modeli z serii Z - przynajmniej jesli chodzi o początkowe roczniki. Mam oczywiście na myśli szybkę od strony kierowcy. Obstawiam, że to wina padniętego silniczka lub pęknięcie linki. Czy orientujecie się może, jak rozebrać boczek - posiadacie jakiś link do schematu, itp.? Chciałbym po prostu podnieść ją (nawet ręcznie) i tak zostawić. Byle dało radę jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ja miałem z kolei problem z zacinaniem szyby od strony pasażera, czyszczenie silniczka pomogło http://my350z.com/fo...ndow-motor.html i jeszcze w tym temacie masz pokazane jak rozebrać drzwi http://my350z.com/fo...er-install.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Może tu coś znajdziesz gw.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kieras30 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witaj boberek91, poradziłeś sobie może z tą szybą bo mam taki sam problem, opuściłem szybę do końca i już nie reaguje wogóle na powrót, nie słychać silniczka ani nic, tylko klik w klawiszu i tyle. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 mialem taki sam problem. naprawilem to sam i bardzo szybko:) boczek bardzo latwo sie sciaga. nie pamietam dokladnie ale najwiekszy problem byl ze znalezieniem sruby przy raczce. potem odkrecsz ta duza blache zaslaniajaca dostep do szyby. nie trzeba jej calkowicie sciagac bo pod odkreceniu dostaniesz sie do silnika od szyby. silniczka nie demontuj bo to troche zabawy tylko sciagnij jego obudowe ktora trzyma sie na 4 albo 3 srubach (nie pamietam dokladnie). potem przeczysc komutator bo zasyfia sie smarem. no i po tym zabiegu od razu wszystko ladnie dziala. jak na miescie nie chciala mi sie zamknac szyba to popukalem reka w drzwi i zadzialala. mialem ten sam problem z lewa i pozniej prawa szyba. czyszczenie komutatora pomoglo w obydwóch szybach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.