Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Problem z szyba

boberek91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój problem polega na tym, że pewnego razu opuściłem szybę - zjechała do końca i już się nie podnosi.

Podobno to bolączka modeli z serii Z - przynajmniej jesli chodzi o początkowe roczniki.

Mam oczywiście na myśli szybkę od strony kierowcy.

Obstawiam, że to wina padniętego silniczka lub pęknięcie linki.

Czy orientujecie się może, jak rozebrać boczek - posiadacie jakiś link do schematu, itp.?

Chciałbym po prostu podnieść ją (nawet ręcznie) i tak zostawić. Byle dało radę jeździć. :D

Witaj boberek91, poradziłeś sobie może z tą szybą bo mam taki sam problem, opuściłem szybę do końca i już nie reaguje wogóle na powrót, nie słychać silniczka ani nic, tylko klik w klawiszu i tyle. Dzięki.

mialem taki sam problem. naprawilem to sam i bardzo szybko:) boczek bardzo latwo sie sciaga. nie pamietam dokladnie ale najwiekszy problem byl ze znalezieniem sruby przy raczce. potem odkrecsz ta duza blache zaslaniajaca dostep do szyby. nie trzeba jej calkowicie sciagac bo pod odkreceniu dostaniesz sie do silnika od szyby. silniczka nie demontuj bo to troche zabawy tylko sciagnij jego obudowe ktora trzyma sie na 4 albo 3 srubach (nie pamietam dokladnie). potem przeczysc komutator bo zasyfia sie smarem. no i po tym zabiegu od razu wszystko ladnie dziala.

jak na miescie nie chciala mi sie zamknac szyba to popukalem reka w drzwi i zadzialala. mialem ten sam problem z lewa i pozniej prawa szyba. czyszczenie komutatora pomoglo w obydwóch szybach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...