vincenzo92 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam posiadam sobie almerkę z 2002r. 1.5 benzynka i ostatnio zapaliła mi się taka brzydka żółta lampka, podłączyłem więc do komputera co by dowiedzieć się o co chodzi i wyskoczył błąd o treści "obwód czujnika temperatury powietrza dolotowego wadliwe działanie" Kod błędu P0110. Powiecie mi panowie i panie może o co chodzi i czy czujnik ten o którym mówi mi komputer trzeba wymienić czy coś złego mu zrobić żeby nie zgłaszał błędu? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 w przepływce masz czujnik temp, sprawdź czy wtyczka dobrze siedzi a jak nie to kup w elektronicznym termistor i wymień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Sprawdziłem wtyczkę dociśnięta jak należy wyjełem przepływomierz ale co dalej jak sie do niego zabrać to coś trzyma się na dwóch śrubach jak mniemam są to śruby jednak na jakiś dziwny śrubokręt i czy aby napewno to w przypływce jest ten czujnik ?? auto sprzed FL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 a ile masz przewodów we wtyczce, jak 5 to tam jest termistor, jak 4 to czujnik temperatury masz przed filtrem, a te śrubki to można kombinerkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 wtyk w przepływce ma 5 pinów a jakbym już jakimś cudem sobie z tym poradził to jaki termistor tam umieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70131-p11-sr20de-przeplywomierz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 przepraszam ale nie znalazłem w tym temacie wartości jakie ma posiadać ten termistor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 post 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.