kuba_usenet Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam! Pierwszy raz w życiu będę musiał dolać oleju. W tym momencie poziom jest poniżej minimum tak na oko około o połowę odległości między min a max. Jak to może się przekładać na litry? No i - muszę lać identyczny czy wystarczy tej samej klasy (teraz jest Mobil 10W40)? Pozdrawiam i z góry dzięki, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmx Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 W p11 GT jest 0,7 miedzy min a max wiec lej ostrożnie żeby nie przelać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryś_71 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Lej śmiało każdy 10W40, a najlepiej dobrej marki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 a ile masz przejechane od wymiany ,,,a i gdzie cieknie .... po mojim rozrządzie tz po robocie ciekło z pod wszystkich dekli ...wiec dolewalem ,,,masę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_usenet Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Hej, Dzięki za podpowiedzi! a ile masz przejechane od wymiany ,,,a i gdzie cieknie .... po mojim rozrządzie tz po robocie ciekło z pod wszystkich dekli ...wiec dolewalem ,,,masę ... Trochę dałem ciała. Wymiana była 5 tys temu, nie jeździłem zbyt dużo, raz na dwa miechy sprawdzałem, wszystko było fajnie. Ostatnio też sprawdzałem dwa miesiące temu. Tyle, że przez ten czas zrobiłem ze 2 tysiące z tych pięciu - i to jeszcze na trasie do roboty i nazad, dużo stania w korkach, mało jechania. Żeby specjalnie ciekło nie zauważyłem. Chyba jedyny problem to mój brak czujności... Pozdro, Kuba W p11 GT jest 0,7 miedzy min a max wiec lej ostrożnie żeby nie przelać Czyli podobnie. Wlałem 0,8l i z "pół odległości poniżej min" zrobiła się akurat połowa zakresu. Dzięki raz jeszcze, K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.