pkuna Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam, Mam taką sytuację: Po wyprostowaniu kół podczas wyjeżdżania z zakrętu przez ok. 3-5 sekund słychać rytmiczny łomot. Sprzęgiełka mam teraz na "lock", ale jak były na "auto" też się tłukło. Nie ma znaczenia, czy napęd jest włączony na 2 czy na 4. Czy to przeguby? Proszę o radę. Dziękuję, pozdrawiam Paweł Nissan Patrol Y61 3.0 Di 2001 r. Poprawka: Po dokładniejszej "analizie" - Tłucze się zdecydowanie bardziej, gdy przód jest zapięty. Nie trzeba wyjeżdżać z zakrętu, wystarczy ze startu na prostej delikatne przyspieszenie i już "łomocze". Z tym, że żeby było ciekawiej - nie za każdym razem. Dodam jeszcze, że mam wersję z automatyczną skrzynią - może ma to jakieś znaczenie ... Zdaję sobie sprawę, że z tego mojego opisu trudno coś ustalić, bo może być masę przyczyn. Ale najprawdopodobniej stuka krzyżak wału. Przypuszczalnie przedniego, dlatego efekt jest taki, że słychać jakby z przodu bardziej. W poniedziałek będzie wymiana, to się okaże, czy na pewno to. Niestety okazało się, że usterka dotyczy przedniego mechanizmu różnicowego. Żeby było ciekawiej - mam obudowę mostu skrzywioną. Muszę teraz jakiejś poszukać na wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.