Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera n16 05r czy nie za duzo pali gazu..?

Gość Demon16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WItam.

Zalozymem gaz jakis 1 miesiac temu zbiornik 40 do ktorego wchodzi mi tak 36-38litrow na ktorym robie 340-350 km czy to troche nie za malo..? wychodzi mi spalanie 12-11,5 bylem na regulacij mapy i czaly czas jest to samo...

Mam zalozona instalacje stag 4 i jezdze do 120 km/h 3-3,5 tys obratow najwiecj go krece.

Jak jest z waszymi almerkami moze,mieliscie taki przypadek i wiecie co jest zgrane.

Prosze o odpowiec i pozdrawiam!

STAG4 to tylko elektronika, co tam masz jeszcze założone, pokaż zdjęcia i fajnie by było scriny z ustawień i mapę

raczej tak,ale dodawalem dojsc szybko.. moze ktos mial juz ten przypadek co ja? albo prosze przeniesc moj post do innego dzialu.

ozdrawiam! a co do zdjec jutro sprobije dodac.

posiadm parowkik tomasetto alaska i 3 omowe valteki,a mapa jest ustawiona poprawnie,bo bylem u gazownika..

• 1 miesiąc temu...

takie te zolte valteki znienawidzone a ojcu pracuje taki zestaw juz 3ci rok bez klopotu. Spalanie swietne , auto nie ma roznic miedzy benzyna a gazem.. Nic nie szarpie, nigdy checka.

takie te zolte valteki znienawidzone a ojcu pracuje taki zestaw juz 3ci rok bez klopotu. Spalanie swietne , auto nie ma roznic miedzy benzyna a gazem.. Nic nie szarpie, nigdy checka.

przejechałem na Valdemarach ponad 100kkm i też nie miałem checka, i myslałem, że nie ma różnicy, do czasu aż nie założyłęm czegoś innego, czyli taka opinia bez porównania to nei opinia

jak piszesz o elektrozaworach które trzeba kalibrować co kilka tysięcy Km ze są super ,,,to takich opini nie będziemy tolerować bo minie jeszcze kilka lat i dalej będą sie pojawiać w autach ...i będą sie pojawiać problemy i opina że nawet sekwencja wypala zawory ,,,,

ja tam nie wiem.. on jezdzi na przeglady co rok. Czyli co 15tys. Wymienia filtry przy tym i jakies mu tam robia podlaczanie do kompa. W kazdym badz razie nie narzeka i nie skreslam tych wtryskow i osobiscie bym sobie je zamontowal bez zastanowienia ;)

@tofu daj spokój, niech zakłada i jeździ nie nasze wydatki nie masze auto ;)

@Tofu, jak dobrze pójdzie to w poniedziałek będę w Kra, na 11 mam spotkanie, czyli od 14-15 będę już po, a wracam na Tychy, to możemy się piknąć ;)