Gość urbannn Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Ponawiam temat z problemem z moją Primerą. Gdy silnik jest zminy, szarpanie czuć bardzo mocna, najbardziej na 1 i 3 biegu w zakresie między 1600, a 2400 obrotów. Gdy silnik jest rozgrzany tez czuć szarpanie ale w dużo mniejszym stopniu. Nie wyskakuje żadny błąd, auto w serwisie nissana było podłączane pod komputer, żadnych błędów. Czyszczona była przepustnica oraz na nowe ustawiane obroty. Lambdy, rozrząd i cewki podobno są ok. Licze na Wasze doświadczenie. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Ponawiam temat z problemem z moją Primerą. Gdy silnik jest zminy, szarpanie czuć bardzo mocna, najbardziej na 1 i 3 biegu w zakresie między 1600, a 2400 obrotów. Gdy silnik jest rozgrzany tez czuć szarpanie ale w dużo mniejszym stopniu. Nie wyskakuje żadny błąd, auto w serwisie nissana było podłączane pod komputer, żadnych błędów. Czyszczona była przepustnica oraz na nowe ustawiane obroty. Lambdy, rozrząd i cewki podobno są ok. Licze na Wasze doświadczenie. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. A przepływka jak się ma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Ponawiam temat z problemem z moją Primerą. Gdy silnik jest zminy, szarpanie czuć bardzo mocna, najbardziej na 1 i 3 biegu w zakresie między 1600, a 2400 obrotów. Gdy silnik jest rozgrzany tez czuć szarpanie ale w dużo mniejszym stopniu. Nie wyskakuje żadny błąd, auto w serwisie nissana było podłączane pod komputer, żadnych błędów. Czyszczona była przepustnica oraz na nowe ustawiane obroty. Lambdy, rozrząd i cewki podobno są ok. Licze na Wasze doświadczenie. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. przepływomierz ! nie musi wyrzucić błędu bo będzie pracował w swoim zakresie tylko nie będzie dawał takich wartości jak powinien wtedy kiedy tego potrzeba. Utwierdzam się w tym że w serwisach pracują sami ... (powstrzymam się ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urbannn Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Przeplywomierz wyczyszczony, podobno zabrudzony ostro byl. Czyscilem go w serwisie Nissana, ustawiali pozniej obroty, czy cos takiego. Jak mozna sprawdzic przeplywke? Slyszalem ze w niektorych przypadkach czyszczenie nie pomaga i trzeba wymienic, tylko czy u mnie ona moze byc powodem tego szarpania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 na początek trzeba ją pomierzyć, opis na forum poszukaj, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urbannn Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Szukalem tego KNOW HOW, odnośnie przeplywomierza ale mam wrazenie ze kazdy pisze cos innego. Czy mozecie w skrocie napisac jak trzeba to zrobic, czy na rozgrzanym, czy na zimnym, gdzie przylozyc miernik i jakie wartosci powinienem uzyskac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67296-tricki-i-sztuczki-primera-i-moze-nie-tylko/ wszystko jest napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Ja posiadam 1.6 i podczas jazdy nie moglem utrzymac stalej predkosci bo szarpala, okazalo sie ze przeplywka walnela. po wymianie problem minal. aha zadne czyszczenia nie pomaga to elektronika. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.