Gość Rogal3655 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam miał dziś nie miłą przygodę i stuknąłem przy cofaniu w inny samochód i od uderzenia wskazówka paliwa leży, od czego zacząć szukać przyczyny tej usterki od czujnika czy przy desce rozdzielczej ? Może ktoś miał podobną sytuację albo się po prostu zna i mi doradzi Z góry dziękuje za pomoc Terrano 93r. Aaa zapomniałem dodać ze uderzyłem lewą stronąa bak jest z prawej i nie uderzyłem mocno tylko zderzak wgiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 witam jeśli stuknołeś tyłem mysle że przerwało jakiś kabel pozdr. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irkun Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam mam podobny problem kupilem moja 2 z1999 i wskaznik nie dziala, sprawdzalem kontrolke dziala po podlaczeniu baterii w zbiorniku tez wszystko wyglada ok. zwarlem trzy koncowki w kostce wskazowka ani drgnela czyzby kabel? A moze to wina przekaznika ,czy ten uklad ma swoj przkaznik szukalem ale nic takiego nie znalazlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja też miałem przygody ze wskaznikiem poziomu paliwa, pokazywał że jest a już nie było i auto gasło. Szybko doszedłem co jest nie tak ( sprawdzałem kostkę lecz zwierałem tylko po dwa przewody w róznych kombinacjach nigdy trzy ) Pokazywało 1. pełen zbiornik wskazanie poziomu paliwa 2. pusty zbiornik wskazanie poziomu paliwa 3. zapalała się lub gasła kontrolka rezerwy. U mnie pomogła wymiana takiego małego czujnika w zbiorniku paliwa ( metalowy walec z trzema otworami i kabelkami przypomina baterie AAA lecz o połowę jest niższy ). Przypadkowo znalazłem na alledrogo kpl czujnik poziomu paliwa do PRIMERY z takim podobnym metalowym czujnikiem kosztował 20pln więc zakupiłem ( troche na ryzyk fizyk ) i działa już ponad rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irkun Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Sprawdzalem w ten sam sposob i nic . sprawdzilem napiecie w kablach i wyglada na to ze jest z warcie albo przerwanie bo jest bardzo male napiecie nie ma nawet volta na zadnym kablu . Zastanawiam sie czy nie pociagnac calkiem nowej nitki bylo by najprosciej odcinajac stare. Jakie dokladnie powinno byc napiecie na tych 3 przewodach czy zasilajacy powinien miec 12v??????? pytam bo jak podlacze pod 12 a byc takie nie powinno to moze byc niespodzianka w koncu to benzyna Po Sprawdzalem w ten sam sposob i nic . sprawdzilem napiecie w kablach i wyglada na to ze jest z warcie albo przerwanie bo jest bardzo male napiecie nie ma nawet volta na zadnym kablu . Zastanawiam sie czy nie pociagnac calkiem nowej nitki bylo by najprosciej odcinajac stare. Jakie dokladnie powinno byc napiecie na tych 3 przewodach czy zasilajacy powinien miec 12v??????? pytam bo jak podlacze pod 12 a byc takie nie powinno to moze byc niespodzianka w koncu to benzyna Po dokladnym sprawdzeniu kabli zlokalizowalem problem , wiec u mnie przerwane byly kable w tej kostce tuz nad koncowka wydechu , nie jest to dobre miejsce na tego typu element jest ona przegrzana nie ma mowy o jej rozlaczeniu . Odciecie kabli od kostki i podlaczenie na nowo zalatwilo sprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.