Przemeq Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam ponownie. Pewnie liczni forumowicze pamiętają mój pierwszy projekt dotyczący montażu halogenów na dachu - wykorzystując oryginalne belki od relingów dachowych. Przy nowym samochodzie projekt ten nieco zmodyfikowałem dodając uchwyt na antenę CB oraz reflektor "operacyjny" który w znaczący sposób pomaga przy załadunku samochodu jak również ułatwia parkowanie tyłem w ciemnych miejscach. Dla zainteresowanych zdjęcia poniżej . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QbaKJ Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Bardzo porządne wykonanie. Czy znacząco wzrosły szumy powietrza podczas jazdy? Tu moje wydumki do off-roadu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/81231-lightbar/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Po jednej wycieczce do gęstego lasu z tych ozdóbek może niewiele zostać , ja tam dach zostawilem czysty za rury wcisnąłem dwa dalekosiężne wessamy po 100 wat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robsonb73 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Przemeq jakość wykonania- wielki szacun. Dbałość o detale naprawdę powala. Zrobiłeś z nierdzewki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Tak jak w poprzednim projekcie i w tym całość zostałą wykonana z kwasówki . Wg. mnie jest to najlepszy materiał na tego typu mocowanie . Po jednej wycieczce do gęstego lasu z tych ozdóbek może niewiele zostać , ja tam dach zostawilem czysty za rury wcisnąłem dwa dalekosiężne wessamy po 100 wat. Kolego - do gęstego lasu mam inny pojazd - widoczny w avatarze . A rury z przodu i lampy które tam jeżdzą - to temat na inny wątek . Bardzo porządne wykonanie. Czy znacząco wzrosły szumy powietrza podczas jazdy? Tu moje wydumki do off-roadu: http://forum.nissank...81231-lightbar/ Przy poprzednim uchwycie, gdzie halogeny były zamontowane bliżej siebie ten problem występował. Tutaj , po drobnych modyfikacjach , mając na uwadze pewne niedociągniecia poprzedniego projektu nie zauważyłem i nie usłyszałem większych szumów - a jeżeli występują są one w pełni akceptowalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QbaKJ Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Patrol 260, to zależy do czego lampy mają służyć; nie wszyscy grasują navarkami po lasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Oj nie wszystko ja tam widzę z kwasówki np,nakrętki widzę ocynk a to nie dobrze nie wolno tak ocynk wchodzi w reakcję z kwasówką Podczas jonizacji powietrza np.burza i na kwasówce zaczyna się korozja Jak przeprowadziłeś przewody przez dach i jak zabezpieczyłeś to przed wodą? Pytam tak z ciekawości sam w mojej kruszynce nie zamierzam montować na dachu ponieważ często śmigam po lasach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Oj nie wszystko ja tam widzę z kwasówki np,nakrętki widzę ocynk a to nie dobrze nie wolno tak ocynk wchodzi w reakcję z kwasówką Podczas jonizacji powietrza np.burza i na kwasówce zaczyna się korozja Jak przeprowadziłeś przewody przez dach i jak zabezpieczyłeś to przed wodą? Pytam tak z ciekawości sam w mojej kruszynce nie zamierzam montować na dachu ponieważ często śmigam po lasach Problem z korozją nie wystepował w poprzednim uchwycie a został wykonany z tych samych materiałów . Tutaj będzie podobnie. Kable zostały poprowadzone przez otwór w dachu zrobiony pod uchwytem relingów ( patrz poprzednie moje zdjęcia z archiwum ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Rewelacja muszę tez pomyśleć nad takim czymś Ile roboty ci to zajęło ,jakiej firmy masz reflektory dalekosiężne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.