Gość drawroni29 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Zbieram sie do wymiany klocków, mam prosbe zebyscie mogli mi polecic jakies dobre i sprawdzone, i zeby nie piszczały. Posiadam P11 96' 1.6 . Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Polecam Akebono - przystępna cena, dobra jakość. Mam już drugi komplet i nic nie piszczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 najtańsze jakie są choć nie złe hamują ,,,,miałem na tyle ,,,wytrzymały tyle co przednie 30 tys ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 JA mam TRW i nie narzekam. Dobrze się jeździ i nie piszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 TRW jak najbardziej polecam, nigdy się na nich nie zawiodłem. Akebono - miałem tylko raz w N15, ale klocki super. Klocki mało popularne, ale szły na pierwszy montaż do N15. I co najważniejsze - cena przystępna. ATE - drogie, ale jakość w porządku. Ferrodo - tutaj zdania są podzielone, niektórzy wychwalają, inni nienawidzą. U mnie strasznie pyliły i felgi aluminiowe z przodu wyglądały nieciekawie, raz na tydzień musiałem przecierać szmatką. A jeśli ktoś chce tanio i w miarę OK, to polecam Kashiyama, robione u nas w Polsce, w Katowicach. Niedrogie, szału nie ma, ale dają radę i nie piszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filtron1 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 TRW jak najbardziej polecam, nigdy się na nich nie zawiodłem ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 jak ktoś dorwie bardzo dobre i tanie są włoskie klocki Maff bardzo sobie chwale komplet TRW (Lucas) tarcze i te Maff klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Do normalnej codziennej jazdy w zupełności wystarczą kashiyamy- hamują, nie pylą, nie piszczą- pisząc krótko: stosunek jakości do ceny chyba najlepszy w branży, osobiście polecił mi je do Micry jeden sprzedawca, widząc moją minę powiedział: przecież nie ma problemu mam jeszcze x,y,z...... tylko po co przepłacać- miał rację, w obecnej Ali też założyłem kashiyamy(55pln) + tarcze TRW i naprawdę jest ok. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Polecam również klocki Kashiyamy, mam je juz jakis czas i są ok. na alufelgach nie widac pyłu (jest jasny) tarcze mam Roadhouse (nacinane i nawiercane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus220 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Poczekajcie aż wam te Kashiyamy tarcze zwichrują... Miałem i nigdy więcej. Tarcze przednie po roku współpracy z nimi nadawały się na szrot (bicie itp). Polecam TRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja polecam klocki bosch, nie piszcza i nie sa az tak drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Poczekajcie aż wam te Kashiyamy tarcze zwichrują... Miałem i nigdy więcej. Tarcze przednie po roku współpracy z nimi nadawały się na szrot (bicie itp). Polecam TRW A od kiedy to klocki są przyczyną zwichrowania tarczy? Jak tarcza się wichruje, to znaczy, że jest tandetnej jakości Najczęściej następuje to po wjechaniu w kałużę, jeśli tarcza jest gorąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drawroni29 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 A czy ktoś słyszał o japońskich klockach Dokuji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Poczekajcie aż wam te Kashiyamy tarcze zwichrują... Miałem i nigdy więcej. Tarcze przednie po roku współpracy z nimi nadawały się na szrot (bicie itp). Polecam TRW Mi na razie jakoś nie mogą zwichrować tarcz, zrobiłem na nich ok 60 tys. i jest ok. ale o gustach się nie dyskutuje Skrzywienie (zwichrowanie tarcz) - "Częstym uszkodzeniem tarcz jest ich skrzywienie (zwichrowanie). Objawia się ono nieprzyjemnymi drganiami na kierownicy po lekkim naciśnięciu hamulca już przy prędkości około 70 - 120 km/h. Do takiej usterki może dojść nawet w przypadku nowych tarcz, jeśli nastąpi gwałtowna zmiana temperatury (np. wjechanie w kałużę przy mocno rozgrzanych tarczach) lub podczas intensywnej (np. sportowej) eksploatacji." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 niezapominajmy także o np. myjniach bezdotykowych, osobiście kiedyś podjechałem, monety wrzucone, kolba w ręce i heja po tych rozgrzanych tarczach, na szczęście tarcze dały radę, ale przy tarczach "drugiej kategorii" mogło się to źle skończyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ferodo po przejechaniu kilku tys km zaczęły piszczeć, od 9 miesięcy w jednej z Almer mam założone stare klocki Delphi, kupione na eBayu za kilka złotych, zero problemów, nie pylą, hamują jak należy. Kashiyamy miałem założone w Toyocie w komplecie z traczami TRW, sprawowały się bez najmniejszych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Dokuji można sobie darować. Kashiyama nie jest zła, miałem w Previi przez dwa lata użytkowania zero problemów. Akebono są bardzo dobre, te bez wahania bym założył. TRW i Brembo trochę przereklamowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi