Gość Kajus Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam Pytanie dotyczy drązka zmiany biegow. Drazek jest luzny i lata na boki, prawdopodobnie wyrobily sie jakies tulejki, nie wiem nie znam sie. Da sie to jakos zrobic? Biegi wchodza bez zarzutu, denerwuje mnie po prostu ten luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Da się, musisz podnieść samochód i zdjąć osłony silnika. Przed wejściem drąga do skrzyni biegów jest taki element z tworzywa i to tam są luzy. Jeden mechanik zrobił mi to tak, że przylutował spawarką trochę towaru z jednej i drugiej strony i luzy się mocno zmniejszyły. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ja swoje luzy naprawiłem w tani sposób w swojej primerce . Może almera ma podobnie to nie bedzie problemu. Napewno działa ta regeneracja . http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66918-wp11-jak-naprawic-luzy-gaki-biegw-przy-skrzyni-20-td/page__fromsearch__1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krezys Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 A ja bym zobaczył czy sprężyna sie nie urwałą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawat Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Przychylam się do sprężyny ja miałem to samo drążek latał , wymeniłem sprężynę a wkładką gumową (tłumik drgań) i problem znikł cena w ASO ok. 50,00zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Do wymiany tej sprężyny trzeba zrzucać wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anyz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Nie, wystarczy odkręcić blaszaną osłonę - 4 śruby i mamy dostęp do sprężyny. Ja starą powtórnie zagiąłem i działa lepiej niż przedtem. Tylko trzeba uważać na śruby osłony, u mnie były ostro zardzewiałe i jedna się złamała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdS Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Moja wypowiedź nic nie wniesie, ale u mnie również sprężyna była do wymiany. Koszt w ASO ok. 55zł, śruby osłony potraktowałem "WD" i nie było problemów z odkręceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateoosh12 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 u mnie też była sprężyna, koszt: 80 zł razem z wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Sprawdziłem dziś, u mnie jest cała, ale mysle ze juz lekko rozciagnięta. Aby się do niej dostać wysarczy odkręcic tylną śrubę od strony pasazera (są 4 sruby) i jest dostęp, ogólnie trzeba uważać bo szpilki strasznie się ukręcają. A i sprężyna jest tylko jedna tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 U mnie jest też lewarek rozklekotany w tino, to to samo co w almie ten wybierak. U mnie np. na jedynce mogę na lewo i prawo prawie do samego końca przechylać lewerek, trudno wyszukać jest 3 bieg, zlikwidowałem luz w ten sposób co w primerze, na tym krzyżaku przy skrzyni, ale to nie to, luz jest na tej drugiej tulejce pod spodem lewarka, i tam gdzie jest przymocowany obok poduszki silnika, planuje zakupić jakąś używkę w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 może ten luz spowodować jakąś awarie skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi