Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z skrzynią automatyczną k11

Gość zdzis_le

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Podejrzewam sprzeglo elektromagnetyczne (nie "ciągnie") pali się lampka skrzyni w liczniku. Zamieniałem sterownik, ale wszystko wskazuje na skrzynię lub właśnie sprzęgło.

Czy ktoś mógłby mi pomóc, gdzie można kupić takie sprzęgło, (może ktoś ma na zbyciu?)

• 1 miesiąc temu...

Man podobny problem silnik wchodzi na obroty, nie pali się żadna kontrolka skrzyni, a samochód jedzie jak żółw. może ktoś poleci mi jakiegoś speca od tych skrzyń. lub gdzie można cos takiego nabyć. Wymiana filtra i oleju nic nie dała tylko koszty /filtr 300zł/

• 3 miesiące temu...
Gość Calamity Jane

Tez podobno u mnie to szwankuje :( Ciezko mi chodzi wajcha jak silnik jest uruchomiony, bo prz wylaczonym zupelnie normalnie. Dzwonilam do skrzyniarzy. Jeden mi powiedzial, ze to to sprzeglo i jakis pasek i ze same czesci to koszty 4tys zl :(

Drugi gosc powiedzial, zebym przyjechala, ze mi zrobi, ze robocizna 350zl. Ale jak rozbabra mi samochod i tez powie - 4tys za czesci to chyba padne mu trupem w tym kanale...

Silnik chodzi idealnie, w ogole zadnych objawow innych nie bylo. Tylko tak wajcha :(

• 9 miesięcy temu...
Gość martin73

Witam

Napiszcie proszę co było problemem w Waszych przypadkach. U mnie podobnie: biegi wchodzą na wyłączonym silniku na włączonym nie można wbić biegu. Proszę o info jak zaradziliście problemowi i jaki był koszt naprawy.

Pozdrawiam

Nikt nie odpisał-szkoda.

Jak napisałem wyżej nie dało się wrzucić biegu na włączonym silniku.

Po wymianie sprzęgła proszkowego wszystko działa.

Koszt używanego sprzęgła ok 50F z przesyłką w Polsce plus 350zł Robocizna.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...