preston81 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 witam mam pytanko czy mozna kupić gdzieś takie wtyczki do pozycyjnych te które są na w5w (plastiki które by wyciągnąć trzeba przekręcic? chodzi mi o to ze przy wymianie złamałem 1 taki plastik- obudowę i teraz strasznie cieżko mi tam dojść do tego wiec czy gdzieś mozna takie coś kupić bądz innaczej to rozwiązać? nie dosc ze by dojsc do tego crapu trzeba wyciągać aku to jeszcze własnie po tej stronie mi się złamało nawet nie wiem pod jakim hasłem tego szukać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 A na szrotach szukałeś, to chyba najszybsze??? Po za tym, gdybyś miał ją wyciągniętą i odczepioną, to może dopasował bys od czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 mysle ze nie dopasowałbym od czegos innego poniewaz mocowana jest na "zatrzask" jak przekrecisz wchodzi we wlasciwe miejsce i sie trzyma mocno , na szrotach nie szukałem - jeszcze chociaz mam zlamany ten listek ale ogolnie sa jakies bardzo słabe te plastiki jak chcialem kombinerkami przytrzymac to zaczely sie kruszyc albo zmeczenie materialu na minusowych temperaturach albo tak kiepski plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Pewnie za dużo siły w dłoniach. Wiem że w Nubirze II też były przekręcane. Tylko teraz ważna średnica, oraz rozstaw zaczepów. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 wiesz to w ogóle ciezko ręką sięgnąć .... nic mnie tak w p12 nie denerwuje jak te szparki szczelinki gdzie trzeba sie dostac kto slyszal o wyciagania akumulatora by wymienic zarowke? ba inni jeszcze demontują zbiornik z plynem chlodniczym co za szajskie rozwiazanie ....... mam tego serdecznie dosc moim kolejnym autem na bank nie bedzie nissan.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Po stronie akumulatora to jeszcze jakoś dojdę, ale po drugiej, gdzie jest zbiorniczek spryskiwaczy, to trzeba odkręcić lejek od zbiorniczka. Niestety, lejek się zapiekł i urwał się przy odkręcaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 nie znam sie bardzo na p12, ale czy nie latwiej wyjac cala lampe? ja tak zrobilem w p11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 wiesz to w ogóle ciezko ręką sięgnąć .... nic mnie tak w p12 nie denerwuje jak te szparki szczelinki gdzie trzeba sie dostac kto slyszal o wyciagania akumulatora by wymienic zarowke? ba inni jeszcze demontują zbiornik z plynem chlodniczym co za szajskie rozwiazanie ....... mam tego serdecznie dosc moim kolejnym autem na bank nie bedzie nissan.... ja wymieniałem żarniki xenonu i postojówki bez wyciągania akumulatora i zbiorniczka (jedynie szyjkę) nie ma zbyt dużo miejsca ale nie jest az tak źle nie znam sie bardzo na p12, ale czy nie latwiej wyjac cala lampe? ja tak zrobilem w p11 nie, w P12 żeby wyjąć cała lampe musisz zdemontować zderzak, a demontaż zderzaka w P12 troche zajmuje czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 po prawej stronie - pasazera mozna wszystko wymienic cacy jednak od strony kierowcy jest to nie wykonalne bez wyjecia aku a najlepiej byloby wyjac jeszcze zbiorniczek plynu chlodniczego nie wiem jak wlozyles tam ręke nawet mały chinczyk miałby klopoty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 po prawej stronie - pasazera mozna wszystko wymienic cacy jednak od strony kierowcy jest to nie wykonalne bez wyjecia aku a najlepiej byloby wyjac jeszcze zbiorniczek plynu chlodniczego nie wiem jak wlozyles tam ręke nawet mały chinczyk miałby klopoty:) mi tez udało sie złamac ten plastik od strony pasażera, ale to co zostało dało sie jeszcze przekrecac, nie mam najmniejszych dłoni ale sprawne palce postojówki W5W wymieniam dosyc czesto bo siedza tam diody LED, które przepalaja sie szybko. Tak wiec mam doswiadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 mi diody led trzymały 2 lata wlasnie je wymieniałem bo 1 zaczela mrugac wsadziłem białe ledy choć swiecą na niebiesko dałem jeszcze takie pod rejestracje efekt bardzo fajny chyba zmienie jeszcze te rurki w podsufitce na ledy rownież choc rurki palą sie b. ładnie , a latem wsadzam wiekszy kapec i 17" o których juz pisaliśmy wczesniej , i mam nadzieje ze wygłusze w wakacje sam drzwi oraz deske pod szybą bo zima cos mi tam trzeszczy od pasazera na mrozach, choc nie wiem nawet jak zegary sie sciąga , no i chciałem tylne szyby przyciemnić ale to juz nie sam tylko dac jakiejs firmie do zrobienia ze wzgl na dziecko ktore siedzi z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ja ograniczam sie tylko do wymiany postojówek zeby wygladały dobrze razem z xenonami, co do reszty o czym piszesz, to zimą piszczy deska a latem slupki srodkowe, ja dalem sobie z tym spokoj co 17" to mus P12 zdecydowanie lepiej wyglada na wiekszych kapciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi