Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Filtr paliwa.

Gość Calineczka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Calineczka

Witam,

proszę o pomoc. Kupiłam Micre 2003 rok 1.4 beznzyna jakiś czas temu auto straciło moc, przy wyprzedzaniu nie chciał przyśpieszać a gdy mu było ciężko (jechał pod gurkę) to coś bruczało... Wczoraj zaczoł mi piszczeć komputer najpierw gdy włączałam wycieraczki potem cały czas ciągle a aucie ale nie zapaliła się żadna kontrolka. Pod maską okazało się że wypadł (prawdopodobnie) filtr powietrza który powinien być przykręcony do metalowej dolnej części maski a z drógiej strony (rura plis taki kwadratowy plastik wielkości 2 pięćsci) do silnika (mniej więcej po prawej stronie) I nie wiem co teraz mam zrobić. Pójdę do mechanika i skasuje mnie - bo przyszła kobieta i się nie zna... Proszę napiszcie co to może być?

zrób może jakieś zdjęcia i dodaj, bo ja nic z tego nie pojmuje.

Gość Calineczka

Już wiem to nie żaden filtr. Byłam na kompie n stacji diagnostycznej i wykazało błąd przestawienia wałka rozrządu - zbyt szybki moment zmiany położenia.

I teraz pytanie czy w związku z tym muszę robić cały rozrząd? Slyszałam też ze tak może się dziać gdy jakiś czujnik wałka jest popsuty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...