snajper Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 drodzy państwo,jeżdzę autem juz wiele lat i zrobiłem błąd którego sie wstydzę mianowicie ,wsiadłem do swojej bezawaryjnej almerki (1999 rok 1400 mpi) po ciemku ,zapaliłem silnik i włączylem wycieraczki szyby przedniej a nie zauwazyłem że przymarzły do szyby....był straszny huk ..po czym wycieraczki już nie pracują.....silnik wycieraczki pracuje ,natomiast wycieraczki nie......co sie tam stało ? co sie zerwało ? prosze o pomoc bo przy tym elemencie nigdy nie grzebałem i chciałbym zaoszczedzić swojej pracy na mrozie...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako21 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Jeśli silnik pracuje to albo ścięło ząbki na kórę nakłada się całe ramię ( w co wątpię ) albo w środku któreś z ramion wypadło bo innej możliwości nie ma. Musisz wyjąć ten plastik przy szybie i będziesz widział cały mechanizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam, Ma ktoś może schemat elektryczny do przednich wycieraczek? U mnie dzisiaj przestały chodzić tzn. zrobiłem co kolega snajper tylko nie było trzasku, wycieraczki zrobiły 2 tury po szybie, a potem już nie ruszyły. Silnik stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 To do czego Ci od razu schemat? Sprawdz może najpierw czy na kostce silniczka podaje napięcie. Może sie spalił, zacioł-rozbierz i przejrzyj! Sprawdz na krótko. Sprawdz bezpiecznik, sterownik czasowy, przełącznik zespolony w kierownicy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Wyłącznik działa bo słyszę pyknięcie sterownika, bezpiecznik ok. Nie miałem jeszcze czasu rozebrać bo... pada deszcz . Sprawdzę dzisiaj po południu. Sprawdzone i zrobione. Padł silniczek. Koszt 30 zł (używany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.