Gość tata Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam mam, prośbę nie posiadam żadnych książek serwisowych do Note i nie wiem co jest co????wyświetliło mi się w czasie jazdy takie małe ustrojstwo na desce rozdzielczej znaczek autka z kluczykiem w środku i zgasło po 2-3sek.coś istotnego to oznacza czy nie stresować się zbytnio,nadmienię ze to raz mi się zaświeciło(jak na razie) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 o ile mnie pamięć nie myli - symbol autka z kluczykiem w środku zapala się w trakcie przekręcania kluczyka stacyjki w pozycję zapłonu, pali się ok 2 sekundy i gaśnie. To kontrolka immoblisera, który po "dogadaniu" się z transponderem kluczyka zezwala na uruchomienie silnika.Jeśli kontrolka zapaliła się tylko raz na krótko w czasie jazdy, moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju. Jeśli problem będzie się powtarzał częściej, może to oznaczać jakieś zakłócenia w łączności transponder-immobliser. Warto wtedy sprawdzić, czy drugi kluczyk zachowuje się normalnie, czy też robi takie psikusy,żeby upewnić się gdzie tkwi przyczyna - w kluczyku czy immo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tata Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 o ile mnie pamięć nie myli - symbol autka z kluczykiem w środku zapala się w trakcie przekręcania kluczyka stacyjki w pozycję zapłonu, pali się ok 2 sekundy i gaśnie. To kontrolka immoblisera, który po "dogadaniu" się z transponderem kluczyka zezwala na uruchomienie silnika.Jeśli kontrolka zapaliła się tylko raz na krótko w czasie jazdy, moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju. Jeśli problem będzie się powtarzał częściej, może to oznaczać jakieś zakłócenia w łączności transponder-immobliser. Warto wtedy sprawdzić, czy drugi kluczyk zachowuje się normalnie, czy też robi takie psikusy,żeby upewnić się gdzie tkwi przyczyna - w kluczyku czy immo? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 może po prostu za szybko uruchomiłeś auto? W Notku należy przekręcić kluczyk w pozycję "zapłon" - kiedy zapalają się kontrolki i poczekać 2-3 sekundy,aż komputer przeprowadzi autodiagnostykę i pogaśnie,co ma pogasnąć - w tym właśnie autko z kluczem. Natychmiastowe uruchomienie rozrusznika zakłóca czasem ten proces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 może po prostu za szybko uruchomiłeś auto? W Notku należy przekręcić kluczyk w pozycję "zapłon" - kiedy zapalają się kontrolki i poczekać 2-3 sekundy,aż komputer przeprowadzi autodiagnostykę i pogaśnie,co ma pogasnąć - w tym właśnie autko z kluczem. Natychmiastowe uruchomienie rozrusznika zakłóca czasem ten proces Myślę, że taką procedurę można polecić każdemu posiadaczowi samochodu dowolnej marki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.