Gość Eduardos Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam.Po perypetiach związanych z nastawnikiem ( opisywałem wcześniej na forum ) zbliżam się do decyzji zakupu używanej pompy wtryskowej i zamianie nastawnika na nieuszkodzony. I tutaj rodzi się moje pytanie odnośnie używki pompy. Czy mam szukać pompy konkretnie z mojego rocznika samochodu ????.Czy też sugerować się modelem silnika i przedziałem lat w jakich był produkowany samochód ????.Dzisiaj znajomy mechanik zasugerował iż może być tak że będe potrzebował pompy zgodnej numerowo, znaczy że na mojej jest numer ( kod ) i na kupowanej ma być taki sam. Czy jest to prawdą i jakiej konkretnie mam szukać ????. NISSAN Primera P11 2001 r. 2.0TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Masz sie sugerowac modelem silnika czyli cd20t i przedzialem lat w ktorym byl produkowany czyli od 10.1997 i dalej. Do autka bedzie potrzebna pompa wtryskowa NP-Ve4/19E 2200L736 . BEdzie to pompa wtryskowa Bosch nr boscha pompy wtryskowej to 0460 404 965. No ale jak kupisz uzywana to moze nie trzeba bedzie zmieniac nastawnika . Ten rok produkcji auta to nie jest p11 tylko p11.144. Od p11 tez pompa bosch bedzie taka sama . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eduardos Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dzięki wielkie za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Edwin napisalo mi sie zle . Mianowicie po Ve4 ma byc oczywiscie 10E , a nie 19E . Zrobilem czeski blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eduardos Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Jeszcze raz dzieki jak beda wątpliwości będę pytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.