Gość Tomeknemezis Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nissan Primera 1,9dci 120km 2003r. Witam wszystkich jakiś tydzień temu zrobiłem w moim nissanie Wymianę -- Paska rozrządu (kompletny razem z rolkami i pompą wody ) -- Filtr oleju -- Filtra paliwa -- Filtr powietrza --Olejów ( silnikowy Mobil 1 [10w40] ) Cena takiej wymiany wyniosła mnie razem z robocizną -----1060zł----- u zaprzyjaźnionego mechanika Data wymiany : 20 styczeń 2012r. mam nadzieję że te dane komus sie przydadzą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Czyli w normie ( choć boli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomeknemezis Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 No dokładnie jak na taki samochód to myślę że nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawid14 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Nissan Primera kombi 1.9 dci 2005 Zastanawiam się już od dłuższego czasu nad wymianą rozrządu, dowiedziałem się, że pasek najprawdopodobniej nie był jeszcze wymieniany, oryginalny pasek renault do tej pory wytrzymał 170 tys. km wiec już chyba najwyższy czas na wymianę Mechanik przedstawił mi ofertę wymiany tego paska a więc - pasek rozrządu 150 zł - napinacz 220 zł - pompa wody 250zł do tego może dojść: - pasek wielorowkowy 92 zł - rolka zwrotna wielorowkowego 190 zł - napinacz wielorowkowego 205 zł ( myślę, że za samą robociznę weźmie 100-200zł zależy czy dojdą te pozostałe rzeczy) Rozrządu nigdy nie wymieniałem, więc sam nie wiem czy dostałem atrakcyjną ofertę czy szukać innej:) mam nadzieję, że ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja placilem za rozrząd 2300 w 2009r + kolo pasowe +oleje i filtry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.