Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 tarcie w lewym tylnym kole nasilone przy skrętach

Gość piter74

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, potrzebuję porady w sprawie tarcia lewym tylnym kole. Na podnośniku kręcąc kołem nic nie słychać. Wymieniłem już jakiś czas temu hamulce. Osłony też są w odpowiedniej odległości. Ruszam, trze, jadę dalej prosto - nic, skręcam, znowu trze. W okresie zimowym bardziej się to nasila. Pomóżcie, ja nie wiem jak to ugryźć a chciałem zrobić to sam.

może być to łożysko sprawdzisz to na stacji diagnostycznej podnoszą tył auta i rozpędzają specjalną maszynką koło i sprawdzone pozdrawiam

NIedawno?!?!?!? To dwa miesiące temu. Łożysko może "polecieć" w ciągu minuty. Prócz tego sprawdź, czy nie zapiekł się tłok - może klocki szorują? Przy ruszaniu objaw klocków i przy skręcie również, gdyż działają inne siły na koło i piastę, a i zarazem i na tarcze.

klocki wykluczałem, na starych były te same tarcia co i na nowych renomowanej marki.

Zostaje więc zacisk, jak na początek a przy okazji jak bedzie podniesione koło to sprawdzisz luzy i piaste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...