snikers77 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 O jakich parametrach bylby optymalny akumulator do primerki 2.0 ? aktualnie siedzi 50 ah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Wg książki serwisowej prąd rozruchu od 510 (klimat normalny) do 600A (klimat zimny), pojemność do 55Ah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Mi tez kiedys zwrocono na to uwage . Troche sie zburzylem ale po chwili przyznalem racje koledze. Mianowicie chodzi o prad rozruchowy. Jesli sie podaje wartosc pradu to nalezy podac takze wedlug jakiej normy . Napewno bedzie kolega kupowal u nas to prad ktory podales bedzie wedlug normy EN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Obstawiam, że instrukcja serwisowa z P11.144 podaje w EN, bo ten model chyba tylko tu sprzedawali. Ale zastanawia mnie inna rzecz: mam w swojej niemiecki aku z prądem 420A i daje radę, zawsze się dziwiłem, że taki mały prąd i działa. Posprawdzałem te normy teraz co Krzysiek napisałeś i pewnie będę jeszcze raz patrzył na aku, czy mój nie ma 420A ale wg normy niemieckiej DIN (=680A EN). Dzięki Krzysiek jeszcze raz za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snikers77 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Wielkie dzieki za podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.