Gość Gonzo Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Stałem sie posiadaczem oleju Petronas 10W 60 Syntetyk. Czy mogę go zalać wczesniej jezdziłem na Castrolu 10W 40 Półsyntetyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luk1300 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 ten Petronas to półsyntetyk tak jak castrol, pełe syntetyki zaczynają się od 5W, pół 10W. Zalać możesz tyle że 10W60 powinien być stosowany tam gdzie temp. letnie stale przekraczają grubo ponad 40 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 imho zbyt wysoka lepkość w wysokiej temperaturze do tego silnika ja na wiosnę przesiadam się na Gulf 5W40 (pełny syntetyk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek30 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam ja wcześniej nalawałem do swojego nissana gulf 10w/60 teraz zalałem castrol 10w/40 i chyba w tym nie ma problemu co wy na to.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ktoś na forum pisał, że na Castrolu silniczek nie za ciekawie mu chodził i zmienił na inny. Wojtek, o olejach dawałem mały pliczek, gdy pytałes się o oleje w innym postcie i było tam też o Castrolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 ten Petronas to półsyntetyk tak jak castrol, pełe syntetyki zaczynają się od 5W, pół 10W. Zalać możesz tyle że 10W60 powinien być stosowany tam gdzie temp. letnie stale przekraczają grubo ponad 40 stopni Mylisz się, oleje 10W60 to właśnie oleje syntetyczne, 5 z przodu to nie reguła. Z tego co pamiętam to takie oleje były zalecane do silnika 2.2 Di przez Nissana. Lej śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.