rzeźnik. Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 witam , od niedawna jestem posiadaczem nowego X-T le w manualu . czytam i czytam o tych Waszych sprzęgłach i trochę się martwię bo planuję ciągnąć nim raz na jakiś czas przyczepę (1-1,5 tony ) . Gdyby to był płaski asfalt to spoko ale ja muszę to po sporych górach targać . Mam się martwić ? czy w modelu po lifcie zmienili sprzęgło czy jest takie samo jak przed? pozdrawiam i dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissekx31 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Martw się Kolego ;( Ja ciągam 1,7 tony raz do roku w wakacje. Jak się okazuje to zabija sprzęgło Przynajmniej u mnie. Pod górę w Genui nie mogłem jej podciągnąć i sprzęgło się paliło Masakra bo góra nie była jakaś wielka a Nissan twierdzi że 2 tony może uciągnąć ten model. No i jak na razie co 3 lata trzeba będzię sprzęgło wymieniać i dwumasę też bo spalone sprzęgło to i padnięta 2masa. Pozdrawiam i polecam coś co pociągnie 3,5 tony - np. Jeep Grand Cherokee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeźnik. Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 jakies jaja z tym sprzęgłem są, ostatnie kilka lat jeździłem a4 quattro tam nie był takich problemów . to po kiego podają że x-trail może 2200 kg ciągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.