RamboTZN Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam mam takie pytano co tam mo że piszczeć od strony pasażera pod maska ?? Dźwięk podobny hmm jak by " kartka ocierała o wentylator" i do tego lekko popiskuje myślałem że to może pasek ale o co by tam miał trzeć ?? patrze i nie wiedze co prawda są ogromne mrozy ostatnio bo gdy silnik dojdzie w miare do siebie około 5 minutek dźwięk troszeczke ustaje po czym wycisza się całkowicie moze jaieś cholerne łożysko ?? proszę o jakieś podpowiedzi lub sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 pewnie pasek, ponaciągaj, przy altku i pompie wspomagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamboTZN Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam pasek ok myśle że to pompa układu wspomagania kierownicy ponieważ dzwięk ten nasila się podczas skręcania kierownicą do oporu bardziej nawet przechodzi w czaskanie nie sa ro napewno przeguby ponieważ tez są już wymienione (komplet) mechanik stawia na wspomnianą pompe chciałem się tylko dowiedzieć czy wymiana płynu coś może dać ?? jak tak to chciałbym się dowiedzieć ile go zakupić żeby nie za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 na początek dolej płyny ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamboTZN Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Plyny uzupelnione dzisiaj bo ciutke brakowalo wymienilem paski od razu bo nigdy nie wiadomo obiaw bez zmian obawiam sie najgorszego :/ prawdopodobnie pompa zaczyna siadac i daje dziwieki jakies tak przynajmniej stwierdzil mechanik i tu pytanko ile takie cos moze kosztowac to znaczy da sie ta pompe zregenerowac ? Czy lepeij kupic ? Czy poprostu to olac i jezdzic na tej pompie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Poczekaj poczekaj Kup kolejną bańkę płynu do wspomagania i żanetę z rurką (strzykawka z wężykiem gumowym) 1otwórz pojemnik z płynem wspomagania, odpal silnik - jałowe obroty 2skręć koła na maxa w lewo - wyssij płyn ze zbiornika 3skręć koła na maxa w prawo - wyssij płyn ze zbiornika 4 powtórz czynność do suchego zbiornika 5 zalej świerzym płynem i adekwatnie kręć na maxa na boki dolewając płynu 6Jak zgrzyt ustanie wisisz mi browar jak nie to szkoda mi bardzo ale machanior miał racje i pompa do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamboTZN Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dzięki za rade postaram się to zrobić gdy to uczynie napewno napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.