Gość Zuchowski Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam. Jestem właścicielem Nisana P-12 1,9 dci 2005r. W miesiącu grudniu wymieniłem koło dwumasowe, sprzęgło i wysprzęglik. Po złożeniu nie ma drgań, silnik pracuje równo ale pedał sprzęgła zachowuje się dziwnie. Na postoju wszystko jest super jednak w czasie jazdy pedał robi się twardy i po wciśnięciu wolno powraca do do pozycji przed wciśnięciem. Mechanik mówi że to wina mrozów, że płyn gęstnieje ale ja w to nie wierzę. Jeżeli ktoś miał lub ma podobny problem to proszę o poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B.Art Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Jak samochód stoi na mrozie i się wychłodzi ale tak poniżej -10 to mam taki objaw i znika dopiero po porządnym rozgrzaniu. BTW można wiedzieć ile kosztowała Cię wymiana dwumasu sprzęgła i wysprzęglika? pzdr Witam. Jestem właścicielem Nisana P-12 1,9 dci 2005r. W miesiącu grudniu wymieniłem koło dwumasowe, sprzęgło i wysprzęglik. Po złożeniu nie ma drgań, silnik pracuje równo ale pedał sprzęgła zachowuje się dziwnie. Na postoju wszystko jest super jednak w czasie jazdy pedał robi się twardy i po wciśnięciu wolno powraca do do pozycji przed wciśnięciem. Mechanik mówi że to wina mrozów, że płyn gęstnieje ale ja w to nie wierzę. Jeżeli ktoś miał lub ma podobny problem to proszę o poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam. Jestem właścicielem Nisana P-12 1,9 dci 2005r. W miesiącu grudniu wymieniłem koło dwumasowe, sprzęgło i wysprzęglik. Po złożeniu nie ma drgań, silnik pracuje równo ale pedał sprzęgła zachowuje się dziwnie. Na postoju wszystko jest super jednak w czasie jazdy pedał robi się twardy i po wciśnięciu wolno powraca do do pozycji przed wciśnięciem. Mechanik mówi że to wina mrozów, że płyn gęstnieje ale ja w to nie wierzę. Jeżeli ktoś miał lub ma podobny problem to proszę o poradę. Może po prostu płyn we wspomaganiu sprzęgła masz już stary i zawodniony i to jest przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dwumas plus tarcza plus wysprzęglik plus docisk to koszt około 3 tys.zeta.Dwumas wymieniasz jak ma za duże luzy , jak nie ma ( oceni mechanik) to go nie ruszasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.