Gość Romulus Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam, Najpierw zapalił się Check Engine następnie zaczął dziwnie pracować i pokazał najpierw P0319 po skasowaniu P031A sprawdzałem cewki i świece i po skasowaniu wyskoczyło P031B, pracuje ciężko jak na trzech garach. Cewki mierzyłem omomierzem i nie wiem czy są ok bo na trzech jest 2.52MO na jednej 2.75MO. Mzacie jakieś ponysły silnik 1.8 16V benzyna. Dla potomnych u mnie błąd p031b oznaczał uszkodzoną cewkę drugą od rozrządu z pomiarem 2.75MO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Padła Tobie cewka, podmień z innego cylindra i zobacza jaki wyskoczy Tobie bład ten sam co wczesniej czy pokaze na innym cylindrze.... wtedy wiesz na 100% ze to ta cewka, na allegro mozesz kupic uzywki cena od 40 w góre (tylko maja rozne oznaczenia - dobierz taką jak masz w swoim silniku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.