Gość kriss1977 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Mam dosc nietypowa sprawe,jakis czas temu uzupelnilem brakujace bezpieczniki (znajdujace sie z lewej strony ponizej kerownicy) od tego momentu gdy po jezdzie wysiadam z pojazdu i dotkne karoseri drzwi ,lapie mnie lekki prad.Nie wiem jaka jest przyczyna,czy ktos mial podobne objawy.Primera p 10,96 rocznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Ja raczej nie szukałbym przyczyny w uzupełnieniu brakujących bezpieczników a raczej na ładunku elektrostatycznym.Sam wiem że w zależności co mam ubrane to też zdarza się że przy wysiadaniu też "kopnie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 dzieki powiazalem z bezpiecznikami ,gdyz wlasnie po wpieciu zaczelo to wystepowac,moze masz racje -pozdrwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Zamontuj pod samochodem gumę do wyrównywania potencjału. Powinno trochę pomóc. Karoseria ma stały potencjał wobec akumulatora. poza tym tych 12V nie za bardzo byś poczuł. Dodatkowo to co odczuwasz to impuls. Gdyby był problem z aku, to było by to działanie ciągłe, i mierzalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.