ZbyszekZ Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 OPINIE WADY ZALETY CZY WARTO ZAKUPIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Silniczek napewno fajniejszy niż mój 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Tego sie nie da ukryć ciekawe ile ciągnie oleju napędowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staaasiu Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Hej, nie chwaląc się, bo nie o to tutaj przecież chodzi posiadam V6-kę. Nie mam doświadczenia z wcześniejszymi modelami więc trudno mi je porównywać, ale przesiadając się z typowej osobówki do tego „kolosa” jestem mile zaskoczony, nie tyle jakością wykończenia wnętrza bo nie jest to jakaś powalająca rewelacja, co komfortem jazdy – myślałem że będzie o wiele gorzej. Co do spalania to moja V6 pali średnio licząc trasę i miasto bo takie głównie robię kilometry 11,5 l/100km. Dodam, że auto ma przejechane dopiero około 4tys. km więc po cichu liczę na to, że spalanie jeszcze coś tam spadnie, ale nie ma się co oszukiwać silnik 3,0 i 231KM musi swoje „zjeść”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 komfort jazdy duuuużo lepszy niż w 2,5 ze względu na to ,że na tylnych resorach zamontowane są dodatkowe (nie wiem jak to nazwać) tłumiki przez co komfort jazdy zbliżony jest do Pathfindera. Silnik - odgłos pracy V6 - bezcenny , skrzynia biegów - 7biegowy automt (od 370Z ze zmienionymi przełożeniami) też super (oceniając w jakim samochodzie służy) , zużycie paliwa - jak na pojemność,moc,osiągi i masę samochodu lepiej niż OK. Reszta to std. NAVARA czy warto? Jak ktoś planował zakup 2,5 + A/T + skóry +navi to warto dopłacić już do V6 a w innym przypadku to tylko kwestia czy aż tyle chcemy dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dobra,dzięki za odpowiedz . Pytanie do staaasiu Co możesz powiedzieć o kamerze cofania ,jak sie sprawuje podczas parkowania w mieście i nie tylko. Czy GPS jest prawidłowy czy czasami sie gubi. Czy posiadasz nadbudowe Road Ranger jeżeli tak to co możesz o niej powiedzieć (lepsza od innych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Co możesz powiedzieć o kamerze cofania ,jak sie sprawuje podczas parkowania w mieście i nie tylko. Czy GPS jest prawidłowy czy czasami sie gubi. Czy posiadasz nadbudowe Road Ranger jeżeli tak to co możesz o niej powiedzieć (lepsza od innych) kamera - pomaga i to bardzo i widoczność jest super na 7" ekranie , jak jest ciemno to ciut gorzej ale wszystko widać w pobliżu zderzaka tylnego GPS - jeden z lepszych jak na fabryczny (jeżeli komuś nie przeszkadza brak menu w j.polskim) nie zdarzyło mi się aby się zgubiła czy coś w tym stylu nadbudowa Road Ranger - jedna z najlepszych jaką widziałem do D40 - jeżeli chodzi o jakość , stylistycznie jeżeli już ma być zabudowa na pickupie to też super , gwarancja w każdym salonie Nissana w PL ważne aby była dobrze zamontowana a jeżeli samochód ma jeździć w terenie to proponuję u dealera u którego będziesz kupował samochód aby przesunął całą pakę o 1-1,5cm do tyłu - aby zwiększyć odstęp kabiny od paki aby w czasie jazd po terenie nadbudowa nie uszkodziła kabiny pasażerskiej lub lepiej jest ściągnąć nadbudowę z samochodu - nie będzie niebezpieczeństwa uszkodzenia kabiny lub nadbudowy- zabudowa Roadranger zamykana i otwierana kluczem lub sterowana dodatkowym pilotem, ogrzewana tylna szyba , przesuwana szybka przy kabinie pasażerskiej ułatwiająca wyczyszczenie szyby w kabinie pasażerskiej z zewnątrz , oświetlenie LED - praktycznie brak problemów z jakością powłoki lakierniczej itp nawet przy dłuższym użytkowaniu pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staaasiu Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Co do kamery to jak dla mnie jest ok. Wcześniej nie jeździłem z kamerą (miałem jedynie czujniki cofania) i wolał bym mieć zamiast kamery czujniki - takie jest moje zdanie, bo teraz obserwuję trzy punkty (dwa lusterka i kamerę a wcześniej jedynie dwa lusterka, a jak coś stało za autem to już sygnał za to odpowiadał). Nie wiem jak dla Was ale ja bardziej wolał bym czujniki, również ze względu na to, że będę musiał zamontować dodatkowe oświetlenie przy cofaniu, ponieważ jak wiadomo lampa cofania jest jedynie po prawej stronie z tyłu i podczas cofania w nocy lewą stronę bardzo słabo widać, żeby nie powiedzieć widać ciemność - przy czujnikach niezależnie od poziomu widzenia sygnał informuje. Co do GPS to zdam się na powyższą wypowiedź, bo korzystam z navi sporadycznie. Nadbudowa raczej nie jest dla mnie. Auto służy mi raczej do pracy i transportuje różne przedmioty więc nadbudowa jedynie by przeszkadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dzięki bardzo za odpowiedz W przyszłym tygodniu wybieram sie do salonu i kupuje V6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staaasiu Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 No to z niecierpliwością wyczekuję Twojej opinii jak się jeździ ile zapłaciłeś oraz co dostałeś w gratisie bo trzeba wiedzić co tam salony ot tak mogą wcisnąć do auta za free. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Mnie ciekawi licznik "fine vision". Może ktoś z forumowiczów - posiadaczy V6 z takim licznikiem zrobi fotkę i wstawi na forum, a może krótki filmik przy uruchomionym silniku jak się to prezentuje. Czym taki licznik różni się od typowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymansky Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Mnie ciekawi licznik "fine vision". Może ktoś z forumowiczów - posiadaczy V6 z takim licznikiem zrobi fotkę i wstawi na forum, a może krótki filmik przy uruchomionym silniku jak się to prezentuje. Czym taki licznik różni się od typowego? tu masz pokazaną V6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Mnie ciekawi licznik "fine vision". Może ktoś z forumowiczów - posiadaczy V6 z takim licznikiem zrobi fotkę i wstawi na forum, a może krótki filmik przy uruchomionym silniku jak się to prezentuje. Czym taki licznik różni się od typowego? liczniki w 2 wersjach - brak zapłonu i z zapłonem Edytowane 22 Lutego 2012 przez BartoszN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Salon w Gdyni proponuje mi V6 za 175,000 zł z zabudowa RoadRanger rocznik 2012 czas oczekiwania od wpłaty zaliczki w wysokości 10% wynosi ok 6 miesięcy. Navara Platinium rocznik 2011 bez nawigacji 120.000 zł ,zabudowa 8,000 zł a czujniki cofania Gratis Z rocznika 2012 z nawigacja 136.000 zł zabudowa RoadRanger Gratis czas oczekiwania 3 miesiące . Panowie pomóżcie bo nie wiem co wybrać. Szukam jeszcze V6 używanej 2 letniej lub rocznej do 150 tys zł ,ale w kolorze Czarnym Znalazłem na Allegro V6 kolor czarny pieprz ,rocznik 2011 przebieg 20 tys za 161.000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Hmm z tego co sie orientuje to V6 jest produkowana od 2011r wiec 2letniej 3.0 V6 nie znajdziesz chyba ze 4.0 ale to inna para kaloszy jak bym mial 175 tys i mogl bym poczekac to bral bym V6 lub bral jakas uzywke z 2011r ale 161 tys to troche przesada chyba ze to bogatsza wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wiem ze trochę dużo za V6 używana ,ale napisałem do kolesia ze mogę zaproponować 148 tys zł Jest to najbogatsza wersja. Zastanawiam sie nad ta V6 i Navara Platinium z automatem i nawigacja satelitarną ,oczywiście zabudowa RoadRanger Koledzy narazie wstrzymuje się z zakupem,może poczekam do końca tego roku i załapie się na modele z wyprzedaży ,a jak nie to wcześniej i chyba zostane przy wersji Platinium z Automatem i Navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Koledzy narazie wstrzymuje się z zakupem,może poczekam do końca tego roku i załapie się na modele z wyprzedaży ,a jak nie to wcześniej i chyba zostane przy wersji Platinium z Automatem i Navi. to może poczekaj na wersję limitowaną z nawigacją Pioneera która będzie miała polskie menu i nawigacje TomTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Trzeba bedzie zobaczyć co Nissan bedzie miał do zaoferowania i jak to bedzie wyglądać (edycja limitowana) Koledzy zrezygnowałem z zakupu Nisanna Navary V6 i przymierzam sie do zakupu Volkswagena Multivana Comfortline z 2012 roku. Dzisiaj była jazda próbna i wstępna wycena samochodu z dodatkowym wyposażeniem ,w poniedziałek podpisuje umowę. Pod koniec maja odbiór nie mogę sie już doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Trzeba bedzie zobaczyć co Nissan bedzie miał do zaoferowania i jak to bedzie wyglądać (edycja limitowana) Koledzy zrezygnowałem z zakupu Nisanna Navary V6 i przymierzam sie do zakupu Volkswagena Multivana Comfortline z 2012 roku. Dzisiaj była jazda próbna i wstępna wycena samochodu z dodatkowym wyposażeniem ,w poniedziałek podpisuje umowę. Pod koniec maja odbiór nie mogę sie już doczekać Marzyłem kiedyś o Multivanie. Jaki silnik? Co wpłynęło na zmianę decyzji? Multivan dostanie wpis VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Silnik 2.0 140 km 4Motion manual L1H1 Ostatnio na światłach stanął obok mnie właśnie taki Multivan czarny i przedłużony chwile pomyślałem i pod koniec dnia usiadlem przed komputerem i zacząłem rozmyslac wady,zalety,opinie rozmowa z żona i następnego dnia podjechalem do salonu,narpiew oglądałem pózniej rozmawiałem ze sprzeajacym dzisiaj byłem z żona niby tylko pokazać jak to wyglada a skończyło sie na wycenie samochodu wybraliśmy wyposażenie pieniądze odłożone w poniedziałek umowa. Co do VAT to mi bez różnicy i tak jestem na ryczalcie wiec to nie robi Cena katologowa 217,900 Cena po upustach 193,700 Wpłata 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Silnik 2.0 140 km 4Motion manual L1H1 Ostatnio na światłach stanął obok mnie właśnie taki Multivan czarny i przedłużony chwile pomyślałem i pod koniec dnia usiadlem przed komputerem i zacząłem rozmyslac wady,zalety,opinie rozmowa z żona i następnego dnia podjechalem do salonu,narpiew oglądałem pózniej rozmawiałem ze sprzeajacym dzisiaj byłem z żona niby tylko pokazać jak to wyglada a skończyło sie na wycenie samochodu wybraliśmy wyposażenie pieniądze odłożone w poniedziałek umowa. Co do VAT to mi bez różnicy i tak jestem na ryczalcie wiec to nie robi Cena katologowa 217,900 Cena po upustach 193,700 Wpłata 25% Niech jeździ bezawaryjnie. Napisz jeszcze wrażenia po odbiorze. Bardzo fajne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eldritch Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Co do VAT to mi bez różnicy i tak jestem na ryczalcie wiec to nie robi nie wiem,ale ja też jestem na ryczałcie i cały czas odpisuję VAT za paliwo,a w ubiegłym roku przy zakupie VAT był odjęty od zakupu...może się coś zmieniło-nie wiem,ale od paliwa odpisuje się nadal VAT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Eldritch Bede musiał sie dowiedzieć jak to jest z tym VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 zalezy do czego komu jest potrzebny samochód - Navara V6 na tle samochodów typu pickup jest najlepszym wyborem ale ... ale każdy powinien wybierać samochód pod względem do czego jest mu on potrzebny a nie "bo VAT" ZbyszekZ - ale skrzynie biegów jaką wybrałeś manualną czy DSG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekZ Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Niestety manual ale z napędem na cztery koła ( 4Motion ) DSG była z mocniejszym silnikiem 2.0BiTDI ale to już wyższa cena chyba około 17 tys Edytowane 3 Marca 2012 przez ZbyszekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi