Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co powiecie na Nissana Navare V6

ZbyszekZ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ale każdy powinien wybierać samochód pod względem do czego jest mu on potrzebny a nie "bo VAT" :)

od 200000zł -23 % = 37400zł odliczenie od zakupu.do tego zakładając ,że tankuje 4 razy w miesiącu paliwo,to od 1200zł-23%=225zł miesięcznie.

Jeśli kolega `napalony` od początku na V6,a zmianę decyzji miałaby spowodować chwila emocji i miałby stracić możliwość odliczenia tych sum,to chyba jednak `bo VAT` :).

Ale ja tylko dygresyjnie ,bo nie o tym jest temat.Proponuje poprostu koledze posprawdzać i te rzeczy

pozdrawiam

Tak tylko że Multivan jest bardziej funkcjonalny niż V6 ,a czemu byłem 'napalony' na V6 to była kwestia pieniędzy mam 200 tys na samochód ale po namyśle wybrałem Multivana

A poza tym trzeba w końcu zmienić Navarke na cos innego.

Z żona planujemy jeszcze dziecko w tym roku wiec Navarka bedzie za mała

BartoszN

Co mi możesz powiedzieć o DSG czy warto dać te 17 tys i mieć czy sobie odpuścić

Z tego co się wcześniej dowiadywałem to z multivana nie odliczysz VAT -u , jedynie z wersji transporter 5 -osobowej z paką blaszaną z tyłu i stalą przegrodą grodziową lub wersji doka , no chyba że wydasz około 12tyś dodatkowo i dostaniesz homologację jako bankowóz. W innych wypadkach jak salon będzie Cię zapewniał że wszystko jest do obejścia poproś na piśmie że pokryją wszelkie koszty jak urząd skarbowy się p...........

wg mnie najlepsza automatyczna skrzynia biegów jaką można mieć - szybkość jej działania jest niesamowita. Czy warto dopłacić 17tys? jak zawsze to kwestia pieniędzy - osobiście uważam,że tak nawet kosztem innych dodatków czyli z czegoś z wyposażenia bym zrezygnował na rzecz DSG .

a tak z ciekawości to jaki kolor wybrałeś ?

Bede musiał w poniedziałek przejechać sie samochodem z DSG i zobaczyć ,co do koloru to tylko CZARNY

Witam w śród żywych najwidoczniej z tym Multivanem to było chwilowe zauroczenie i zostaje przy Navarce.

Jakby ktoś słyszał o jakiś promocjach na V6 to prosiłbym o wiadomość na priv

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Witam

No właśnie jest promocja na 3.0 v6 -17% +104 % leasing ( 129 359 zł netto wer Platinium AT)

+ to co utargujesz u sprzedawcy :)

Promocja trwa do końca czerwca.

Wiem bo wczoraj byłem podpisać umowę :)

Pozdrawiam

sawek

Wiesz co ja czekam do końca roku na tzw. Wyprzedaż roczników ,ale jednak zostane przy Platinum narazie znalazłem za 113,900 netto na MotoAllegro .

A poza tym V6 nie ma tylnego mechanizmu różnicowego i nie da rady w terenie tak jak Platinum

Poczekamy zobaczymy

Wiesz co ja czekam do końca roku na tzw. Wyprzedaż roczników ,ale jednak zostane przy Platinum narazie znalazłem za 113,900 netto na MotoAllegro .

A poza tym V6 nie ma tylnego mechanizmu różnicowego i nie da rady w terenie tak jak Platinum

Poczekamy zobaczymy

Mechanizm różnicowy ma na 101% tylko bez blokady.

Dokladnie machanizm roznicowy ma tylo nie ma blokady tylnego mostu w automacie

Zawsze mozesz wybrac manual jezeli w/w potrzebujesz.

Druga sprawa to to ze Navarka nie jest autem terenowym tylko ciezarowym

Chcesz poszalec w terenie wybierz Partola, Pajero, lub LR.

Suzuki samuraj tez swietnie radzi sobie w terenie

Nie jest terenowy ale ma napęd 4x4 co prawda zalaczany ale jednak jest mieszkam na tzw.odludziu i wolałbym mieć blokadę tylnego mostu.Po drugie nie chce manualnej skrzyni biegów za dużo wachlowania

A co do V6 to jak już wcześniej pisałem poczekam na promocje jakie bedą pod koniec roku .

Pozdrawiam

Jest autem terenowym i to wpełni tego słowa znaczeniu tylko trzeba go nieco przygotować tak jak to się przygotowuje inne terenówki oczywiście przeszkodą są gabaryty i masa ale zaprawde powiadam wam że potrafi zawstydzić nie jedną terenówkę blokada tyłu jest bardzo przydatna zwłaszcza gdy jeździ się w terenie z pustą paką ja jej tak często nie używam bo przeważnie mam na pace ok 0.5t ładunku i przyczepę na chaku więc automat by mi długo nie posłużył zesrał by się przegrzanym olejem i staną w polu

automat jest dobry tylko w mieście nie nadaje się do ciężkiej pracy

• Upvote 1

Gość szczureczek

Trzeba mieć moc pod automat. U mnie 269 KM i w gazie i daję rade. A i przyczepki ciągam albo na kipie coś ciężkiego nieraz. Myślę, że w V6 dieslu też da radę, ale fakt - myśli i najpierw wycie, a później odjazd.

Panowie wybór narazie jest trudny ,ale wszystko sie okaże pod koniec tego roku.

Napewno o swoim wyborze was poinformuje

Ile pali taka V6 przy ciężkiej nodze w mieście ?

Panowie wybór narazie jest trudny ,ale wszystko sie okaże pod koniec tego roku.

Napewno o swoim wyborze was poinformuje

Ile pali taka V6 przy ciężkiej nodze w mieście ?

Witam

Moja Navka V6 w zimę mieści się w 15l. po Łodzi przy dynamicznej jeździe. Latem ok. 13l. ale na trasie rewelacja ok. 8l. W granicach 70 km/h udało mi się zejść do 6.6.

Pozdrawiam,

Axel

post-37664-0-47109900-1337956320_thumb.jpg

Wczoraj jak byłem na wymianie felg to obejrzałem sobie z bliska V6. Jedyne co mnie zmartwiło to tapicerka z jakiejś pseudo skóry. Jak to się sprawuje?

Wysyłane z mojego GT-P6200 za pomocą Tapatalk 2

Witam

Już odpowiadam:

jest to skóra wentylowana z mikrodziurkami w połączeniu ze sztuczną skórą , a sprawuje się nie źle i jak na razie przez prawie 2 lata nic się złego nie dzieje.

Pozdrawiam

Axel

Witam

Od wtorku 26.05.2012 jestem szczesliwym posiadaczem Navarki V6

Jak narazie zrobilem ok 650 km spalanie 10.6 - 11,1 glownie trasa i troszke miasta

Mam nadzieje ze po 3000 km i wymianie oleju spalanie spadnie do 8 :)

PS

Czy u was dziala odtwarzanie DIVIX z USB ?

MP3 smiga w filmach pokazuje tytuly ale nie odtwarza .... moze trzeba zaciagnac hamulec ?

Witam

Od wtorku 26.05.2012 jestem szczesliwym posiadaczem Navarki V6

Jak narazie zrobilem ok 650 km spalanie 10.6 - 11,1 glownie trasa i troszke miasta

Mam nadzieje ze po 3000 km i wymianie oleju spalanie spadnie do 8 :)

PS

Czy u was dziala odtwarzanie DIVIX z USB ?

MP3 smiga w filmach pokazuje tytuly ale nie odtwarza .... moze trzeba zaciagnac hamulec ?

Jaki wtorek i 26.05.2012 po co kręcisz?

Pewnie miało być od wtorku 26.06... kolega cyferkę pomylił na klawiaturze. Co do spalania to raczej ciężko będzie osiągnąć 8 l/100 km. Z silnikiem 2,5 dci jest to możłiwe, ale trzeba się wlec po trasie z prędkością 80-90 km/h.

Gość szczureczek

W moim V6 4.0 L benzynie z Lpg jak mam się wlec 80-90 km/h to mi spala 13-15 l/100 km z klimą w automacie, ale często latam szybciej 120-130 km/h to wtedy jest 15-17 l/100 km. I ten moment daje radę.

Moje 2,5 manual nigdy nie zeszło poniżej 10,5 norma to 11-12 ale ja mam sporo cięższe autko i troszkę większe oponki

i troszkę ciężko mi jechać 80-90 km/h chyba że w mieście trasa 120-130hm/h