Gość glocke Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Na reklamie i w broszurach o x-trail można wyczytać, że w momencie kiedy poruszamy się na 2wd a system wykryje zmianę nawierzchni to poinforuje nas o niebezpieczeństwie i podpowie aby przełączyć w trym auto. Posiadam T31 i w sprzyjających warunkach (śnieg) chciałem to przetestować - niestety nic. Czy coś takiego jest i jak to działa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easypaul Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Z tego co wyczytałem to system kontroli trakcji uruchomi tylny napęd przy poślizgach i nagłym przyspieszeniu NIEZALEŻNIE od wybranego trybu, także w 2D O "informowaniu" kierowcy o potrzebie zmiany trybu pracy napędu nigdy nie słyszałem, nie czytałem itp Najwięcej informacji znajdziesz na http://baustralianxtrail.runboard.com/, polecam ustaw na AUTO i zapomnij, w głebokim piachu lub błocie wyłącz ESP i wejdz w "LOCK" - ale i tak wszystko zależy od opon :-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glocke Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dzięki. Z małego testu na śniegu wynika, że w 2WD tył nie jest dołączany w ogóle - kreci sie tylko przód. W trybie Auto i Lock działa wiadomo jak. Do tego w Lock przy wyłączeniu ESP w momencie uślizgu kół zapala się Lampka ostrzegawcza poślizgu. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.